Мъри го направи

0

Станимир Стоилов отново го направи! Българският треньор за пореден път успя да направи пробив в Европа с отбор, който е смятан за тотален аутсайдер. Отборът на Астана си осигури услугите на Стоилов преди два сезона и той успя да превърне от невразчното пате истински лебед. Мъри, както го наричаме в България, се доказа за пореден път в треньорския занаят. Нека проследим тазгодишното учасие на отбора от Казахстан!

АСТАНА

Астана започна участието си в Шампионска лига от втория предварителен кръг. Там шампионите се сблъскаха с отбора на Марибор. В първия мач, в Словения, Марибор победи с 1:0, но в реванша момчетата на Стоилов спечелиха по категоричен начин – 0:3. Астана продължава напред.

В третия предваритилен кръг Астана се изправи срещи ХИК Хелзинки. Първият мач завърши 0:0, а във втория видяхме цели 7 гола. Футболистите на Астана показаха характер и успяха да се справят с коравия скандинавски отбор. Финландците не успяха да спрат Астана и се сбогуваха с турнира.

Станимир Стоилов вече се чувстваше победител – той осигури на своя отбор участие в Лига Европа, а бе само на два мача от успеха на живота си – да вкара Астана в Шампионска лига. Срещу мечтата на цял Казахстан застана отборът на Апоел Никозия. Астана успя да спечели първия мач в Казахстан с 1:0 и така момчетата на Стоилов имаха конфортна преднина преди реванша в Кипър. Във втория мач щеше да се реши всичко.

Футболистите на Станимир Стоилов излязоха уверене на терена, с добрата си игра в защита и бързите атаки, които организираха, те успяха да стигнат до желания резултат – 1:1.

Стоилов отново го направи! Накара един народ да се гордее със своите футболисти. Успя да направи една нация по-щастлива, защото колкото й да е богата държавата Казахстан  – нейните успехи във футбола са незначителни. Българският треньор класира за пръв път отбор от тази държава в Шампионска лига и този му успех ще бъде помнен дълго време. Мъри Стоилов спечели сърцата на милиони жители на Казахстан.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg