Кои са петте спорта на бъдещето?

0

По всичко личи, че човечеството вече се е наситило на популярните видове спорт. Или поне така изглежда. В следващите редове ще прочетете за пет от най-новите и най-надеждните спортни дисциплини – от състезания между дронове до битки с роботи. Тези пет спорта на бъдещето започват да набират популярност и да са все по-интересни. Ето ги!

Футбол с роботи – спортът не е от новите попълнения, дори напротив. Това лято ще се проведе юбилейното 20-то издание на Световното първенство по футбол с роботи. Интересното е, че този тип събития не омръзват, може би защото стават все по-интересни и увлекателни за запалянковците им.

петте спорта на бъдещето

Състезания с дронове – нещо като състезанията с хвърчила, но доста по-напреднали технологично. 🙂 Участниците са от цял свят и са все елитни пилоти, а скоростта на дроновете достига на моменти и до 130 км/ч. „Състезанията с дронове са амалгама между истинския живот и виртуалността“, категоричен е председателят на Лигата по състезания с дронове Николас Хорбачевски.

петте спорта на бъдещето

Виртуални състезания с коли – нещо повече от уникално изживяване. Представете си, че участвате в истинска шеметна надпревара в болид, но с виртуална каска. Сега усетете света около Вас – водопади, препятствия, стръмни склонове, водоеми и още, и още… забавно и безопасно!

петте спорта на бъдещето

Скайдайвинг на закрито – спортът, посветен на летене във въздушни тунели се нарича „Бодифлайт“. Участниците в него опитват да осъществят определени завъртания и маневри в огромен въздушен тунел. Съдии оценяват изпълненията и на професионалисти, и на аматьори.

петте спорта на бъдещето

Битки между гигантски роботи – истински спектакъл представляват подобни състезания. Отвъд Атлантика мегаБотите са близо 5-метрови роботи, които се управляват от хора.

петте спорта на бъдещето

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg