Гордост! Катрин Тасева с 4 медала от Гран При в Киев

0

Националната ни състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева донесе за България 3 сребърни и 1 бронзов медал от турнира от веригата Гран При в украинската столица Киев.

Грацията ни, която вчера завърши втора в многобоя, на 18 март спечели сребърните отличия на топка и на лента, а на бухалки взе бронзов медал.

На финала на топка Катрин Тасева получи оценка от 18.150 точки, след като имаше малка неточност в началото на съчетанието, а на лента получи 17.400 точки. На финала на бухалки българката допусна падане от равновесие и беше оценена със 17.150 точки. Тасева направи груба грешка на обръч и с 15.000 точки остана осма на финала на този уред.

Снощи Катрин Тасева завоюва сребро в многобоя и отново достига до медал от такова голямо състезание след бронзовото отличие на Световната купа в Ташкент през 2017 година и среброто на Световната купа в София 2017. Миналата година на Гран При в Киев тя се класира четвърта в многобоя и спечели златния медал на топка.

Българската делегация се връща с общо шест медала от Киев. Освен четиите на Тасева, Ерика Зафирова завоюва злато на финала на топка на турнира „Дерюгина Къп“, а Петя Борисова се окичи с бронз на финала на лента на същата надпревара.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg