Две специални награди в памет на проф. Цоцорков получават надежди в родния тенис на маса

0

Два специално изработени плакета в памет на починалия преди два месеца проф. Лъчезар Цоцорков, ще получат днес европейската шампионка за девойки по тенис на маса Мария Йовкова и най-младият сред българските национали Стефан Тодоров. Двете надежди в този спорт ще бъдат наградени и с по 500 лв. лично от сина на проф. Цоцорков – Димитър, който наследява баща си в управлението на Асарел медет АД. Награждаването ще стане по време на официалното откриване на Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bugaria Оpen в панагюрската Арена Асарел.

Шампионите при юношите и девойките до 21 г. бяха излъчени вчера, като японците Мизуки Оикава (на снимката) и Мизуки Мирозоно бяха най-добри.

тенис на маса в Панагюрище

Турнирът в Панагюрище е от веригата за Световната купа и е с награден фонд 130 000 американски долара. Победителите при мъжете и жените ще получат по $16 000 и по 250 точки за световната ранглиста. Сред участниците, които са 175 от 23 държави, има и двама състезатели – германецът Дмитрий Овчаров и японката Казуми Ишикава (на снимката долу) с място сред първите 16, спечелили точки от досегашните надпревари от веригата.

тенис на маса в Панагюрище

Предстоят още откритите първенства на Чехия, Германия и Швеция, след което от 14-и до 17-и декември в Астана (Казахстан) е надпреварата на най-силните Топ 16 (Tour Grand Finals) с награден фонд 1 милион долара.

С място в основната схема (срещите започват днес) е европейската шампионка по тенис на маса Мария Йовкова и българският шампион при мъжете Теодор Александров. Останалите български състезатели не можаха да преодолеят квалификациите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg