Как да пием бира, но да не качваме килограми

0

Бирата има своето място в социалния живот навсякъде по света, но е ясно, че притежава неприятното свойство да се „лепи“ на нежелани места по тялото ни. Неслучайно е измислен и терминът „бирено коремче“. Експерти от Великобритания дадоха положителен отговор на въпроса

възможно ли е да пием бира, без да дебелеем!

Естествено, това може да стане, но трябва да се спазват няколко безценни съвета.

Една бутилка бира носи около 200-300 калории от хранителния ни прием на ден. Така изпием ли три бири, то вече сме си набавили приблизително 1/3 от препоръчителния дневен прием на калории. Как да надхитрим калориите в любимата ни бира, без да се лишаваме от удоволствието да я пием? Тези пет съвета ще са Ви от полза!

Бира вместо олио при готвенеБира вместо олио при готвене гарантира не само здравословно хранене, но и сигурно отслабване

Пийте бавно

Важно е да разпределите времето, в което пием бира, за да контролираме „подмолните“ калории. По този начин ще улесним и черния дроб да се справи с погълнатото количество алкохол. Най-добре е една бира да се пие в рамките на един час – това е времето, което е необходимо на черния ни дроб да я преработи. Пием ли бира за по-кратко от час, то знайте, че забавяме способността на организма ни да изгаря мазнини.

Правете разлика между видовете бира

Ако съблюдаваме калорийния прием, трябва да правим разлика в бирите, които си поръчваме – лека или нисковъглехидратна. Ето и разликата – леката има ниско алкохолно и калорийно съдържание – приблизително 110 на халба. От нисковъглехидратната пък са премахнати въглехидратите, но калорийното и алкохолното съдържание са като тези в обикновена бира.

Пийте вода

На всяка халба бира изпивайте по чаша вода, съветват специалистите. По този начин ще се предпазим от излишни килограми, но и ще сме хидратирани, което пък ни спасява от неприятния махмурлук.

Яжте протеини

Хапваме ли протеини по време или преди пиене на бира, ще редуцираме консумираното количество бира. Храните, богати на протеини допринасят да контролираме равнището на алкохол в кръвта. И още – понижават степента на абсорбиране на алкохола от черния дроб. Така алкохолът, попаднал в кръвообращението може да се редуцира до под 40 на сто.

Пийте от чаша с определена форма

Неотдавнашно изследване доказа, че ако консумираме бира от чаша с прави стени води, ще погълнем доста по-малко пиво, ако го пием в заоблена чаша.

бира, високо кръвно, диета, отслабване

Междувременно група голф играчи изобрети нов спорт. Той включва електрическа голф количка, лежащ по гръб човек пред нея и бира.

Изобретателните мъже споделят, че са чакали реда си след закъсняваща група от играчи в Лойдминстър, канадската провинция Саскачеван. Тогава им хрумнала необичайната идея.

Видео показва как един от участниците лежи по гръб на земята със свити крака, опрени в предната част на голф количката. Когато тя се движи, го бута напред. През това време вторият „играч“ стъпва върху тялото на първия и му излива бира в устата.

„Направихме няколко опитни обиколки по тревата, след това извадихме бирите и камерата и заснехме този шедьовър“ –

написа мъжът, качил клипа.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg