Бразилия – да живееш футбол (част 1)

0

Футболът в Бразлия е религия! Ясно е на всеки! По-вероятно е на всяко летище в страната да те пострещнат с „Добре дошли в света на футбола!“, отколкото с „Добре дошли в Бразилия!“ Да живееш футбол. Бог и футбол – това е животът на милиони жители на южноамериканската държава.

Футболът е играта на Бог, казват бразилците. Статуята на Христос над Рио де Жанейро не само пази града и цялата страна, но е и най-мащабният олтар на цялата планета. Под екипа си Кака – една от бразилските звезди на терена носи фланелка, на която пише „Принадлежа на Иисус“. Светът е футбол и нищо не трябва да е по-важно от това!

Бразилия е страната на футбола, тяхната религия, мястото където футболът не е просто игра, а начин на живот. Наричат бразилския отбор Селесао и се славят като най-техничните футболисти в света. Страстта по играта се измерва с това колко са готови да дадат бразилците, за да се отдадат на мач, a бразилците не се щадят, дават много! Дори пари за храна за една седмица напред, за да бъдат на зеления терен.

Бразилия, футбол

Бразилия доказа и нещо друго, че е държавата на човечността, милосърдието и добротата. Човек в неравностойно положение на терена ритна топката на терена, след като направи няколко крачки към топка. Играта футбол е общият знаменател на всички бразилци, няма поданик, който да не играе, гледа и да не разбира футбола като игра. „Социален феномен“ – това е етикетът, наложил се като дамга на великата игра. Ново потвърждение за любовта към футбола е масовото посещение на плейофен мач от местната 3-та дивизия.

Бразилците са императорите на играта, всички са абсолютно луди по футбола, завладяват света с футболната си страст, предоставят ни зрелищно шоу, почти като сън. Футболът е сцената, чийто световен покорител е Бразилия. Те са превърнали футбола в царство. Футболът в Бразилия носи отдавна необяснимата лудост и със сигурност ще бъде така, докато го има този спорт.

Магьосниците на зеления килим от Бразилия са вършили исктински чудеса по терените. Удивително е колко голяма може да бъде ролята на футбола в историята на един народ. Каква техника, какви играчи, какви изпълнения, каква импровизация!Винаги показват магически футбол! Футбол, който те кара да се наслаждаваш на самата игра, независимо дали им симпатизираш.

Не съществува сила на земята, която може да спъне или да спре виртуозите с футболната топка от Бразилия – най-великата нация в цялата история на футболната игра и най-титулованият тим в летописите на световните първенства.

Бразилия, футбол

Нека Англия да е родината на футбола, но сигурно е едно – храмът на играта е Бразилия! Великата Бразилия е дала на света най-великите играчи- Кралят на футбола – Пеле, Роналдо, Гаринча, Зико, Ромарио, Роналдиньо, Тостао, Ривалдо, Фалкао, Сократес, Адриано и Робиньо, Кака. Не е мит създаването на футболисти с невиждани и неповторими качества – Оскар и Неймар са само едно потвърждение на тезата! Самите традиции на целия южноамерикански континент са повече от колоритни и наситени, а бразилците – майсторите – та те са свикнали са да импровизират, когато са плътно до стената. Именно това е откликата на добрия футболист от последствения. Бразилия ражда великите таланти на футбола. Невероятни играчи, най-добрата нация във футбола някога.

Повече от 30 000 000 футболисти, но едва 28 000 от тях са професионални. Повече от 80 на сто получават минималната работна заплата от 230 евро. Хората, които са добре запознати с действителността, са наясно, че 5-те световни купи са благодарение на масовата бразилска страст към футбола. Именно в Бразилия сме свидетели на раждането на велики имена, нови бъдещи легенди, титаничен сблъсък, падение на авторитети в играта, непредвидимост и страст – именно те поясняват защо футболът може да застопори милиони хора по целия свят пред малкия екран в очакване на пореден триумфален двубой на зеления терен. (следва продължение)

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg