Арсенал е сбъркан

0

Футболният отбор на Ареснал винаги е бил сред отборите, които се борят за първите четири места в Англия. Това е неуспорим факт. Топчиите са играли важни роля почти във всеки един от сезони, в които са били част от Висшата лига, но в последните 11 години никога не са били шампиони. Защо се случва това?

арсенал 2

1. През първите години от „сушата“ техният треньор Арсен Венгер продаде шампионския си отбор, в който личаха имената на Йенс Леман, Сол Кямбъл, Ашли Кол, Патрик Виейра, Тиери Анри, Роберт Пирес и Фреди Люндберг. Да, смяна на поколенията трябваше да има, но не по такъв начин. Венгер се освободи за много кратък период от всички си футболисти, които му донесоха последната титла в Англия.

арсенал 3

2. Липсата на опит в младите момчета определено си каза думата. През тези сезони, в които Арсенал бе близо до титлата, именно младостта спря отбора. Футболисти като Джак Уилшър, Аарън Рамзи, Киарън Гибс и Коклен сега, както и Фабрегас, Тио Уолкът и Перси преди – все добри футболисти, с доказани качества, но без опит, за да се опрат на големите Челси и Юнайтед, а сега и на Манчестър Сити.

3. Огромният брой ниски и технични играчи също пречи на Арсенал. Френският специалист обича футбола, който е наслада за окото, иска неговите футболисти да разиграват прекалено много топката. Опитва се да вкара топката във врата с пасове, а не с изстрели. В състава липсват високи, снажни футоблисти, които да водят отбора напред. Футболисти, чиято физика и присъствие на терена, им позволява да мачкат съперника.

к вс в

4. Липсата на капитан от типа на Кийн и Виейра. Всички, които са гледали футбол преди десетина години, знаят за какво иде реч. Тези двамата се хващаха за гушите опреди мачът да е почнал. Още в тунела се почваха дразгите и обидните реплики. Това липсва на Арсенал – силен лидер, който да казва на другите отбори, че не могат да правят, каквото си поискат на терена с момчетата му.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg