Жените с широк ханш правят повече секс

0

В експеримент, проведен от Университета в Лийдз,  анализирали връзката между ширината на бедрата на жените и  броя на техните сексуални партньори. В изследването участвали 148 жени на възраст между 18 до 26 години. За да участват в проучването, е трябвало  доброволките да са имали най-малко един сексуален партньор преди началото на изследването.

По време на експеримента, учените измерили точно обиколката на бедрата на жените, участващи в изследването, и ги помолили да попълнят анкета за сексуалния им живот до момента на изследването. В анкетата, наред с другото, имало въпроси за възрастта, когато жените са  имали своя първи сексуален контакт, броя на сексуалните партньори, както и степента на ангажираност и емоционални взаимоотношения с  бившите партньори.

women with big ass2След направения анализ на отговорите в анкетата, предоставени от 148 жени, учените сравнили тези данни с размерите на ханша, и се оказало, че жените с широки бедра проявяват по-голяма склонност да правят секс с неангажиращи „еднодневни” партньори, и по този начин имат по-голям общ брой на сексуалните партньори.

Такива резултати са относително лесни да бъдат обяснени. Според изследователите, жените с тесни бедра са по-податливи на усложнения при раждането, така че подсъзнателно те избягват ситуации, които биха могли да доведат до бременност. По този начин поведението на жените с тесни и широки бедра е резултат от еволюционна адаптация.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg