Женените или неженените двойки са по-щастливи и от какво се обуславя щастливият брак?

0

Рецепти за щастливо съвместно съжителство и брак ни заливат отвсякъде. Според мнозина щастието е по-голямо, когато не е скрепено с брачен съюз, а според други – обратното. Каква е истината обаче?

Американски учени се заеха със задачата да установят кои двойки са по-щастливи. Резултатът, до който достигнаха е, че съжителстващите без брак са точно толкова щастливи, както и официалните семейства. Проучването е проведено от университета в Охайо и в него са взели участие общо 8 700 души, които били наблюдавани за период от 10 години – от 2000-та до 2010-та година.

Женените или неженените двойки са по-щастливи и от какво се обуславя щастливият брак?

Учените установили, че животът на семейни начала, има за жените същия ефект от емоционална гледна точка, както при омъжените дами. Същото е положението, когато това е втори брак или брачно съжителство за жената.

При младите мъже, които сключват брак за пръв път или влизат в съжителство на семейни начала със своята партньорка, отново е констатиран спад на нивото на стреса. Това обаче не важи в такава степен, когато встъпват в подобен съюз за втори или следващ път.

Данните показват, че в САЩ все повече са двойките, които избират съвместното съжителство преди да сключат брак. Самата институция на брака е еволюирала през последните години, ролята на сватбата доста се е променила и не носи същите емоционални предимства както преди години.

Женените или неженените двойки са по-щастливи и от какво се обуславя щастливият брак?

За да бъде щастлив бракът или съвместното съжителство, не е достатъчен само редовният секс и сходството в характерите. Учени от Южна Корея установиха, че голямата разлика в ръста на двойката също определя тяхното добро и щастливо съжителство.

Според повечето от нас е много важно да имаме общи интереси с нашия партньор, хобита, чувство за хумор и още други неща. Всъщност обаче, най-важната предпоставка за щастие в двойката е ръста на мъжа. Ако той е много по-висок от своята  партньорка, това гарантира по-щастливо и здраво семейство.

Женените или неженените двойки са по-щастливи и от какво се обуславя щастливият брак?Като цяло изводът на учените е, че колкото по-голяма е разликата в ръста на двамата партньори – толкова по-доволни и щастливи се те от своя брак. Както във всичко обаче, и тук има период на трайност, който в случая е 18 години. След това магията на щастливото съвместно съжителство, обусловено от разликата в ръста, започва да намалява.

И до момента беше ясно, че много често жените предпочитат по-високите мъже, като обяснението на учените бе в еволюцията. Никой обаче не се бе сетил да изследва дали тези двойки са по-щастливи, отколкото семействата при които партньорите не са с такава впечатляваща ръстова разлика. Учените от Университета в Сеул изследвали 7850 жени, за да достигнат до тези изводи.

Ако темата Ви е била интересна, със сигурност ще Ви е любопитно да прочетете и статията Ясни са най-лошите години за сключване на брак

Бракът лекува тежък алкохолизъм,

Успешен брак с гласов тест,

Защо е полезен бракът?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg