Откриха виновника, който причинява болестите

0

Казват, че животът прилича на чаша чай. Как се приготвя ли? Варите егото си, с което се изпаряват всички лоши мисли, разреждате тъгата, прецеждате досегашните си грешки и ще усетите вкуса на щастието. Теория доказва, че заболяванията, от които страдаме най-често, са следствие именно на лошите мисли. Не са малко случаите хора с тежко заболяване да оздравеят, защото са повярвали силно в това. Мнозина препоръчват да мислим позитивно, за да бъдем напълно здрави. Колкото и да не ви се вярва, от нашите емоции зависи нашето здраве.

Сърдечно-съдоби проблемиАко си мислим, че любовта е мит, правим се на студенокръвни и не показваме чувства към близките и любимите хора, то след време е много вероятно да страдаме от сърдечносъдови заболявания, тъй като сърцето страда и от недостатъчната топлина и любов.

Мислите си постоянно, че някой ви мами? Спрете! Това води до химически процеси в организма, които предизвикват и заболявания, свързани с бъбреците, дължащи се на неуспехи и разочарования.

Следващият съвет, който дават специалистите, е да започнете да защитавате интересите си и да казвате „не“, както и да спрете да обвинявате трети лица за личните си неуспехи. Това води до артрит.

безсъниеАко страдате от безсъние, то едно е сигурно. Опитвате се да бягате от настоящето и прикривате своите тъмни страни. Важно е да не се тормозите без причина, а да правите правилните изводи.

Който не работи, не трябва да яде“. Една много популярна поговорка, в която обаче не се споменава почивката. За да се чувства пълноценен човек, освен да се труди, трябва и да си почива. Иначе преумората и тежкият труд водят до хипертония.

Често ли тъгувате? Може би усещате и вътрешна пустота? Веднага се развеселете и излезте от вътрешната си пропаст, защото рискувате да затлъстеете, а душевните рани не се лекуват с храна.

астмаКазвал ли Ви е някой, че сте голямо бебе или дете? Ако да, то веднага трябва да промените това, защото хората, които искат постоянно друг да се грижи за тях, не искат да водят самостоятелен живот, страдат от астма.

Нито един човек в света не е в състояние да измери топлината на една-единствена усмивка. За да бъде тя красива, трябва да започнем да вземаме сами решенията и да не се страхуваме от последствията. Обратното е признак на неувереност, което съсипва зъбите, а това от своя страна не ни позволява да се усмихваме често.

Много е важно да не трупаме негативни чувства или преживявания. Трябва да успяваме да забравим допуснатите от нас грешки в близкото или далечно минало и да направим място за нови емоции, по възможност положителни. Задържим ли всичко отрицателно, то скоро ще имаме стомашни проблеми като язва, както и запек.

болести, здраве

Според специалистите, не е полезно да бъдем твърде взискателни към самите себе си, защото нямаме нужда от излишен стрес. Трябва да се научим да се ценим. Обратното води до проблеми с гръбнака.

Не е полезно и да игнорираме всичко, да не искаме да възприемем света, какъвто е. За да си спестим проблеми със зрението, трябва да се изправим смело срещу страховете си и да ги преодолеем.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg