Затова обичам България

0

Много хора казват, че обичат Родината си, но българите наистина чувстваме своята страна близка! Живеем в държава, в която много малко неща биха ни задържали. Обичта към Родината е едно от тези неща, които ни държат в България. Ето някои от другите любими неща, които ни задържат в Родината!

природа
1. Природата – България е прекрасна! В тези 111 хил. кв. км. има всичко – планини, езера, море, гори .. всичко! Можем спокойно да ходим на всякакъв вид почивки, да си почиваме сред природата и да се любуваме на прекрасната природа, която имаме.

семейство

2. Семейството – за всеки един човек семейството е всичко. Какво сме без нашите най-близки хора? Нищо! Когато семейството ни се намира в България, ние не можем да бъдем щастливи на нито едно друго място по света. Такива са нашите инстинкти – човек е щастлив само когато е близо до семейството си.

традиции

3. Празниците – ние сме държава на 1300 години и е нормално да имаме важни дати от своята история през ден. Не минава седмица без голям празник. Точно в тези дни се събираме с нашите най-близки хора, можем да отделим време за приятелите си или да заведем децата си да видят определени забележителности или места.

храна

4. Храната – в нашия генотип има над 42 племена и народности, всеки един от тях е оставил по нещо, но най-голямо и видимо разнообразие има в нашата кухня. Без значение дали става дума за някакво сложно ястие или за един най-обикновен айран – предпочитаме да ги хапваме в България, защото ни е по-вкусно.

Мога да изтъкна още много причини, но вече явно ме разбирате за какво говоря. Без значение в какво състояние се намира България, тя е нашата Родина, тя е мястото, на което сме се родили. Тук сме преживели нашите първи радости и разочарования, по тези земи сме се научили да говорим и ходим! България винаги ще бъде в нашите сърца и ще стъпваме гордо по нея!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg