Защо извънземните ни отбягват?

0

Без значение дали вярвате в тях или не – ето няколко причини, поради които те никога няма да ни дойдат на гости:

1. Езикът – На Земята се говорят доста различни езици, като някои звучат просто като мърморене. Дори и уж световният английски език се говори правилно на доста малко места. Във всички езици има думи, които означават повече от едно нещо, а за разбирането на някои фрази и словосъчетания е нужно човек да е живял на даденото място.

На практика, ако случайно се срещнат аржентинец и руснак, които знаят само майчините си езици, то те не биха могли да се разберат вербално по никакъв начин. Представете си да сте извънземно, което за първи път посещава Земята. Какъв е шансът да бъде установен смислен контакт?

Да не говорим, че като човечество лъжем, заобикаляме истината, използваме жестове (дори те означават различни неща в различните краища на света), използваме снизхождение в думите си, ласкателстваме излишно и като цяло използваме доста средства, които нарушават коректната комуникация. Човешкият език би бил много лошо средство за контактуване с извънземни цивилизации.

1

2. Примитивни сме – По скалата на Кардашев даже не сме и примитивна цивилизация. Според доктор Мичио Каку не сме дори цивилизация тип 1. Помислете за радио и телевизионните вълни, които пращаме към Вселената от години. Представете си извънземна цивилизация, която прихваща всичката пошлост, неграмотност и безсмислици, които се бълват от телевизионните ни канали и радиопредавания.

Какво биха си помислили? Ако извънземните нямат специална мисия да ни спасят от собствената ни глупост, то те не биха имали никаква причина да ни посещават. А може би не биха искали и да пречат на „начина” ни на развитие.

2

3. Агресивни сме – Ако си представите, че сте неутрален наблюдател на нашата планета и респективно на обществото, какво бихте си помислили за нрава ни? През колко войни сме преминали? Не можем да ги изброим.

Дори не се опитваме да се скрием. Ако съществува интелигентна цивилизация, способна да прехваща сигнали от Космоса, то тя със сигурност е засякла атомните бомби над Япония. Дори и да не ги е наблюдавала директно, всяка атомна бомба оставя електромагнитен подпис, който се движи свободно из Вселената и чака да бъде разпознат. Развита извънземна цивилизация би трябвало да е способна дори да отчете наличието на стотиците ядрени бойни глави, които са складирани от „земните лидери”.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg