Имате запушен нос? С тези 5 лесни упражнения на терапевта Маргарита Левченко решавате проблема (снимки с точките по лицето)

0

Запушен нос – това е може би едно от най-неприятните усещания при настинка, грип или хроничен синузит. Да, причините може да са много и различни, но усещането е едно и също всеки път. Запушеният нос може да доведе и до различни последствия. Руският терапевт

Маргарита Левченко съветва как с пет лесни масажа на определени точки по лицето да се отървете от усещането за запушен нос

и то без да ползвате скъпи капки, към които може да развиете и зависимост.

Запушен нос

Лека акупресура на синусите е отлично решение за хората, които не искат да отстранят проблема с лекарства. Кратката и лесна процедура в пет стъпки помага да активирате успешно процесите на обмен в лицевите тъкани. Ще подобрите циркулацията на кръвта и бързо ще се отървете от симптома „запушен нос“.

Поредицата от масажи, който Маргарита Левченко е доста ефикасен, особено в самото начало на хрема или синузит. Внимание!!! Не правете тази няколко процедури, ако сте с висока температура, кожни възпаления на лицето, бактериален синузит, съветва терапевтът.

Ето как да дишате отново свободно с лесен масажен метод!

№1

Запушен нос

Плавно стартирайте с нежен масаж с върха на пръстите в посока от брадичката към ушите в областта над костта. Не натискайте прекалено.

№2

Запушен нос

Шестте точки, показани на снимката се масажират с възглавничките на показалеца и средния пръст или с меката част на дланта, с която завършва палецът.

№3

Запушен нос

Масажирайте точките, които виждате на снимката, с показалците на ръцете си. Тези точки ще напипате в началото на веждите.

№4

Запушен нос

Поставете показалците, както е показано на фотографията, в горната част на носа. Така останете в продължение на 15-20 секунди.

№5

Запушен нос

С възглавничките на палците направете лек масаж в областта на максиларните синуси. Не натискайте, тъй като това е една от най-чувствителните лицеви зони.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg