Тя залепи втория и третия пръст на краката си. Ще се удивите, когато научите защо

0

Когато сме навън, краката ни през целия ден са затворени в невинаги удобни обувки. Искате да облекчите ходилата си докато ходите? Delo.bg Ви предлага 12 лесни трика, с които да го направите лесно, без много усилия и пари.

Оцет

Разтворът от вода и оцет може да освежи неприятно миришещите кецове или обувки. Важно е да чифтът да бъде изцяло в разтвора, т.е. използвайте нещо тежко, за да държи обувките потопени. След няколко часа оцетът ще е възвърнал вида им, и ще е премахнал миризмата.

Восък

Всеизвестна тайна е, че обувки, които са намазани с восък не пропускат вода и не се мокрят въобще! Ето защо просто натрийте от всички страни всяка една обувка с восък, а след това ги оставете до парното или насочете към тях струята на сешоара. Така се спасявате от всички влажни места по време на снеговалеж или дъжд!

краката, кракаСешоар

Плътни чорапи и сешоар под ръка ще са Ви нужни, за да разтегнете леко тесните Ви нови обувки! Нужно е просто да обуете чорапите на краката си, след което да загреете отвън кецовете или кожените обувки с топъл въздух. Гарантирано Вашите обувки ще се разтегнат!

Лед

И още един лесен метод за разтягане на отеснели обувки – напълнете найлонови пликове с вода и ги поставете в обувките. За половин час оставете чифта във фризера. От увеличения обем на водата в торбичките, размерът на обувките ще се увеличи естествено.

Паста за зъби

Неведнъж в delo.bg сме писали за ефекта на пастата за зъби върху белите кецове или замърсени бели обувки! От Вас се изисква да разнесете част от пастата върху нацапаните места и да я оставите да подейства. След няколко минути разтрийте пастата със старата Ви четка за зъби. Ако замърсяването е много силно, може да ползвате за добавка и разтвор от перилен препарат.

ВИЖТЕ ОЩЕ

паста за зъби пломбира кариесиПаста за зъби пломбира кариеси, вместо зъболекар

 

Вазелин

Вазелинът връща блясъкът на лачените Ви обувки. Мазилото помага и да прикриете неприятните драскотини по любимите Ви чифтове.

Пила за нокти

Неприятни зацапвания или драскотини по велурената кожа на обувките Ви могат да изчезнат веднага, ако използвате фина шкурка или най-обикновена пила за маникюр.

Шкурка

Натъркате ли с шкурка подметките на своите обувки, ще промените тяхната текстура като така ще подобрите сцеплението им към различни повърхности. Техниката е препоръчителна за обувки с висок ток и чифтове, които имат гумени подметки.

краката, крака, обувки, спиртСпирт

Има доста начини за грижи за обувките, но като тези на спирта няма равни! Появи ли се петно върху любимия Ви чифт, просто нанесете малко спирт ли високоградусов алкохол върху него и оставете половин час да действа. Мръсотията ще се изпари гарантирано!

Лейкопласт

Невероятно, но факт! Увийте с медицинска лепенка заедно втория и третия пръст и на двата крака, за да усещате по-удобно своите пети (вижте заглавната снимка). С този лесен трик краката Ви по-малко ще се изморяват. Причината – натоварването в обувките ще бъде разпределено правилно. И още лесни хватки за успокояване на стъпълата – дамите могат да си правят топла баня в леген със зелен чай след дългия ден на токчета. По този начин си гарантират, че техните стъпала ще отпочинат напълно, ще намалят подуването на вените в долните крайници и не на последно място ще тонизират кожата на краката!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лек за мазоли по кракатаНай-добрият домашен лек срещу пришки и мазоли

 

Сода за хляб

Лишете се от неприятната воня от спортните обувки като изсипете сода във вътрешността им. Ще премахнете с този лесен трик освен влагата, но и неприятния мирис. Содата ще дезинфекцира маратонките или кецовете. И още един съвет – посипете сода за пиене в ботите или ботушите си през нощта. На сутринта чифтовете ще бъдат доста освежени.

Царевично нишесте

И за ефекта на царевичното нишесте в различни битови и козметични процедури сме писали в delo.bg. Знаете ли, че като втриете малко количество от нишестето върху петно на велурена обувка, то ще изчезне, защото царевичната пудра ще абсорбира от него мазнината.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg