Ясна е причината за прегърбването на децата

0

Един от най-коварните здравни проблеми при учениците е този с тежките раници, които предизвикват гръбначни изкривявания. Но не само това води до прегърбване на децата ни в училищна възраст. Доказано е, че стойката на децата, дори 7-годишните, се видоизменя заради часовете прекарани над таблетите и смартфоните, съобщи в. „Дейли телеграф“.

смартфон, ученици, учители, забрана

Случаите на деца и тийнейджъри с деформацията „текстови врат“ се увеличават. Тя се нарича така, защото обикновено се получава, когато някой седи наведен с часове над някакъв текст или устройство. Засегнатите се оплакват от болка в главата, врата, рамената и гърба. Според австралийският специалист Джеймс Картър

„Това състояние може да предизвика тревожност, депресия, както и увреждане на гръбначния стълб.“

Д-р Картър препоръчва да не се използва телефон и лаптоп в леглото и мониторите и устройствата да се повдигат до нивото на очите.

смартфон, ученици, учители, забрана

Консултантската фирма КомРес неотдавна установи, че децата прекарват средно почти три часа пред екрани – в игри, да гледат клипове в Ютюб или в социалните медии.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg