Времето, за което тялото излиза от форма

0

Може би ходите на фитнес, правите упражнения или пък тренирате други спортове. Тогава тази тема може наистина да Ви заинтересува. Всеки от нас се нуждае от времена време от ваканция, кратка почивка или просто от миг спокойствие. Това не се отнася само за нашата психика, но също така и за тялото. Но лошата новина е, че телата ни бързо започват да изгубват форма, ако спрем за известно време да работим върху тях.

tialoto 1

Спортният психолог Шоун Арънт от университета Рутгерс в САЩ казва, че след само една седмица липса на физически упражнения, тялото ни започва да излиза от добрия си вид. Въпреки че за тази седмица състоянието му няма да достигне първоначалното му преди старта на упражняваното физическо натоварване, то обаче ще започнат да се появяват някои видими промени. Но затова са достатъчни само 2-3 месеца, в зависимост от това колко сме атлетични. И така мускулите започват да се разпадат, а за добрата кондиция на тялото се изисква много.

Добрата новина обаче е, че след толкова дълго прекъсване, няма да е необходимо да стартираме всичко отначало, поне не буквално. Защото след като отново започнем да натоварваме тялото си нашите мускули много по-бързо възвръщат своята форма.

tialoto 2

От гледна точка на психологията прекъсването на спортните занимания не се отразява добре, защото след това трябват повече усилия на волята, за да се завърнем към физическите упражнения. Затова психологът съветва да не се прекъсват напълно тренировките, а например само да са по-леки, така че нашата психика да не отвиква и да не става ленива. Тялото се поддържа по-лесно в добра форма, а самочувствието е на ниво, когато психически не си разрешаваме да се отпуснем и да излезем съвсем от ритъм и не прекъсваме здравословните си навици.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg