Терапията, която обединява звездите Роналдо, Джъстин Бийбър и Шакил О‘Нийл

0

Шакийл О' Нейл криотерапияИзползването на лед е доказано ефективно при лечение на мускулни и възпалителни патологии. В северните и източните страни силния студ се счита за извор на младост и здраве. Сещате ли се за сауната и после тичането по бельо в студения Сибир? В delo.bg вече Ви запознахме с ползите от кубче лед за кожата.

Под криотерапия разбираме способността на човешкото тяло да се подмладява и възражда под действието на ниски температури, постигнати с течен азот.

Разработено в Япония през 1978 г. за обезболяване на ревматоиден артрит, лечението със студ, се налага като изпробван метод за повишаване на тонуса и цялостния метаболизъм.

В Монте Карло и редица други спа центрове процедури с охладени азотни пари се предлагат в специализирано оборудвани камери и това е едно от предпочитаните места за лечение на травми на професионални спортисти.

Редица личности, които попадат под светлините на прожекторите  като Линдзи Лоуън, Джъстин Бийбър, Шакил О’Нийл и др. се подлагат редовно на такива процедури.

Ако искате да намалите стреса, да подобрите нарушенията на съня си и да се справите с часовата разлика  – това също е вариант.

Температурата на тялото се понижава в контролирана среда в помощта на азотни пари. С всяка процедура с криосауната се изгарят до 1000 калории, което означава, че за 20-30 процедури човек може да отслабне със 7-10 килограма, ако съчетае криосауната с правилен начин на живот. Криотерапията стимулира отговора на организма към студ. Това намалява подуването и възпаленията.

Криотерапия за лицеЗа да влезете в подобна камера трябва да носите бельо, чорапи или специални ботуши, ръкавици и маска за лицето. За 180 секунди тялото ви е подложено на екстремно ниски температури от – 120 до – 180 градуса по Целзий.  Организмът е поставен в ситуация, при която трябва мигновено да реагира и да защити жизненоважните органи от студа. Кръвообращението се променя.

След като напуснете криосауната трябва отново да възвърнете нормалната си телесна температура и това допълнително изгаря калории. Колагенът се раздвижва и това видимо променя структурата на кожата. Всички криосауни са с автоматична защита и след изминаване на 3 минути се изключват като предпазна мярка срещу хипотермия.

С криосауна поддържа формата си дори Кристиано Роналдо.

 

Процедури с течни пари на азот се използват и локално само за зоната на лицето. Причината – ниските температури раздвижват колагеновите влакна.

Лечение с екстремно ниски температури помага за акне, възпаления на кожата, пигментни петна, брадавици и белези.

В България също можете да се възползвате от подобни процедури. Те са използвани не само от спортисти, но и от артисти като Деми Мур.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg