Вишните борят безсънието и помагат да отслабнете

0

Обичате ли вишни? Ако са Ви сред приоритетните плодове през лятото, то е добре да знаете, че малка порция от тях на ден може да свали биреното Ви коремче, да пребори безсънието и да редуцира артритните Ви болки!

вишниЧуден плод е вишната, оказва се в нея има изключително много съставки, които са полезни за здравето на всеки един от нас. Едва сто калории съдържа порция от сезонния плод, а мазнините са едва половин грам. Вишневият плод е известен с антоцианините си. Учени от Китай установиха, че именно тези вещества във вишната не позволяват да се натрупват масни образувания в коремната област.

Тестове с умишлено угоени опитни мишки показали, че антоцианините помогнали на животинките да редуцират с пет на сто своята телесна маса, основно тлъстините около корема.

вишниИ още приоритети на вишните – честото им хапване повишава мелатонина в организма. Хормонът оказва важно влияние за заспиването, ето защо ако ядете вишни, ще преборите безсънието.

При консумацията на концентрат от киселия плод било установено, че маратонски бегачи имали доста по-слаби болки в мускулите след всяко състезание. Докторът от Орегонският университет по медицина Кери Кюл установил, че извлекът от вишните помага и за намаляване на болките при хората с артрит.

За сърцето също са полезни вишните. Антоцианините въздействат благодатно на коронарната дейност. Те намаляват вредните мазнини в сърдечносъдовата система и имат мощно антивъзпалително действие. Свойствата на вишневия плод напомнят на тези, които имат статиновите лекарства, категорични са специалистите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg