Диетологът Людмила Гончарова: 50 гр от това мезе пази от вируси

0

Знаете ли, че едно любимо мезе и на българите помага много при повишаването на имунитета на организма и пази от вируси, включително и Ковид-19? Без тази вкусна, а оказа се и полезна храна, много хора не си представят в студения период да седнат на трапезата. Чудесно ще е, ако до това мезе има и чаша червено вино. В тази комбинация може

по естествен начин да се предпазите от каквито и да е вируси, дори и от коронавирус.

Твърдението е на популярен специалист по диететика и здравословно хранене.

вирусЩе се изненадате, когато разберете, че иде реч за прясната сланина. Тази храна може да укрепи имунната система и да помогне на всеки да се справи с редица заболявания. А това е много важно и в период на световна епидемия от коронавируса. Шарената сланина или беконът има този доказан ефект, според генетика и диетолог Людмила Гончарова. В Украйна, нейната родина, сланината е със статут на национално ястие.

Людмила Гончарова припомня още, че през зимните месеци тялото ни се нуждае основно от животински мазнини. Те помагат да се справим с вирусите, а витамините А и Е ще помогнат да укрепим нашата имунна система. Диетоложката дава лесна рецепта за нейната любима „мазна храна“:

вирус„Необходива е са смесите в една купа маруля, зеленчуци по избор и да нарежете на малки парченца бекон или шарена сланина. Добавете ги към тази полезна салата. Може да полеете със зехтин или ленено масло, както и да посолите с хималайска сол. Така приготвена, може да я консумирате с удоволствие“ –

съветва Людмила Гончарова.

По думите ѝ са достатъчни едва 50 гр сланина дневно. Важно е да знаете, че не бива да загрявате вкусното мезе до над 40 градуса, защото ще го лишите от полезните му свойства.

Людмила Гончарова уточнява още, че мазнините под всякаква форма няма да излекуват COVID-19, но могат да се използват като профилактика срещу вируса.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg