Виното помага в мисията с отслабването

0

Наистина ли виното ще ви помогне да отслабнете? Общоприетото схващане е, че алкохолът е най-калоричната напитка, но лекарите и диетолозите твърдят, че това не може да е истина!

slimming woman in panties with yellow measureПрез последните години, редица британски лекари извършили тестове със съдържанието на калориите в алкохола. Жените, които са участвали в проучването потвърждават, че червеното вино им помогнало да свалят няколко допълнителни килограма. Йоанна Кингстън заменила приема на шоколад с чаша с вино и започнала да забелязва разлика в теглото. Саманта Мерит пък се похвалила, че една чаша вино всеки ден й е помогнала да ускори си метаболизма си и по този начин успяла да изгуби от теглото си няколко килограма. А какво е мнението на специалистите на тази тема?

Тони Евуардс е убеден, че от калориите, съдържащи се във виното не се пълнее. Специалистът подчертава, че половин бутилка вино съдържа толкова калории, колкото три парчета торта. Така че, ако се откажете от консумирането на сладки и ги замените с една чаша вино на ден, ще имате шанс да изгарите повече калории.

Алкохолът произвежда нулеви нива на глюкозата, така че няма въздействие върху колебанията в теглото. Въпреки, че виното съдържа и други съставки, като ферментирало грозде, то все още те има много нисък гликемичен индекс, така че както смята Тони едуардс, те не оказват влияние върху качването на килограми.

vino-1Проведени били също така и тестове върху плъхове, резултатите от които звучат много обещаващо. По време на експеримента, в който плъховете пили вино и вода, се доказало, че виното има чудесни свойства за намаляване на мастните клетки. Според експертите, наддаването на тегло може да се свърже с консумацията на алкохол само когато става въпрос за стимулиране на апетита. Оказва се, че червеното вино не вреди на фигурата, ако се пие в умерени количества. Наздраве!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg