10 неочаквани употреби на алуминиевото фолио в бита

0

В почти всяко съвременно домакинство алуминиевото фолио влиза в употреба основно за опаковане на храни – сандвичи, картофи след печене, или остатъци от салати, преди да ги сложите в хладилника. Знаете ли, че може да използвате алуминиевото фолио и за доста други битови улеснения? Сребристата ролка има различни други приложения, които ще направят живота Ви по-лесен. Ето 10 от тях!

Дръжте прясно изпечените тестени продукти топли и вкусни

Алуминиевото фолио е единственото нещо, което Ви трябва, за да запазите свеж и мек прясно изпечен хляб, например. То е идеално, когато приготвяте суха храна на децата за поход със съучениците или искате да запазите свежестта на домашно приготвени храни за семеен пикник. Това, което трябва да направите е просто да увиете хляба в хартиени салфетки, за да се абсорбира влагата, а след това и в алуминиево фолио, за да не излезе топлината на хляба, с което ще го поддържате свеж и топъл по-дълго.

Наострете захабените ножици с алуминиевото фолио

Ако ножиците в бита Ви са захабени, то със сигурност Ви трябва този прост трик. Просто вземете една лента алуминиево фолио, сгънете я по дължина няколко пъти, така че да се получи по-плътна ивица. След това започнете да режете лентата през малки интервали (както е показано на снимката). По този начин фолиото ще наточи лесно и бързо ножицата Ви.

алуминиевото фолио

 Запазете боите си свежи и ги ползвайте повече от веднъж

След като отворите кутия боя, срокът й на годност се съкращава моментално. Боята изсъхва лесно и често става безполезна преди да можете да я използвате втори път. Алуминиевото фолио идва на помощ отново. Изрежете кръг от него с малко по-голям размер от отвора на кутията. Поставете парчето фолио върху него, след което затворете кутията с фабричния капак.

Направете картината на телевизора по-добра

Често се случва статичното електричество между телевизора и DVD плеъра да пречи на качеството на картината на Вашия телевизор. За да я подобрите, просто поставете лист фолио между двете устройства. Така ще се редуцират електромагнитните полета между тези две устройства и гарантирано ще подобрите картината на Вашия телевизор.

Преместване на мебели върху дървен под

Ако вкъщи имате дървени подове – паркет или дюшеме, алуминиевото фолио може да Ви помогнете да ги предпазите от надраскване, когато пренареждате мебелите в стаите. Поставете парчета алуминиево фолио под краката на мебелите преди да ги местите. Това ще им позволи буквално да се плъзгат и със сигурност ще предотвратят надраскване на пода.

Останалите пет трика са на следващата страница!

Показана е 1 от 2 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg