Трик за по-лесно изплащане на дълговете

0

Живеем в епоха, в която повечето от хората имат дългове, защото това е най-лесният начин да получат това, което искат сега и веднага. В началото това е изглеждало като добра идея, и ако някой човек е достатъчно разсъдлив и си дава сметка и за лихвите, които ще трябва да погасява,  то тогава кредитът е един доста добър вариант. Но когато изгубите контрол над кредитната си карта,  един ден ще се събудите с огромни дългове. Изследователите решили да протегнат  ръка за помощ на точно тези хора да се измъкнат от задълженията си по-бързо и по-лесно.

credit 2За болшинството като логичен избор на първо място  е да изплатят  най-големите си дългове, а по-малките оставят винаги за накрая. Но учените твърдят, че точно обратното е правилният подход. Ако първо регулирате точно по-малките си задължения, ще получите висока степен на мотивация, за да се отървете и от останалата част от дълговете си.

credit 2Психологията на мотивацията е много проста. По-лесно е да се започне нещо, което изисква малки стъпки и когато сте в средата на процеса, това ще Ви улесни да продължите напред и с останала част от по-големите си кредити. Учените наричат това „малки победи” във войната с кредитите. Според проведеното проучване една задача се решава много по-лесно, когато е разделена на малки части и етапи.

Разбира се, тази техника може да бъде ефективна само в случай, че някой действително иска да се отърве от дълговете си и да излезе „на чисто”.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg