Това, което не знаете за наградите „Оскар“

0

Освен шампанско, червен килим, блясък и престиж, наградите „Оскар“ са и игра на цифри. В навечерието на 91-то връчване на най-престижните статуетки в света на киното Оскари 2019, ето няколко ключови измерения на отличията:

Оскар680 – стойността в долари на статуетката „Оскар“ с 24-каратово златно покритие според финансовия блог УолитХъб.
34 – височината в сантиметри на статуетката.
3,85 – теглото в килограми на статуетката.

14 – най-голям брой номинации, получени за един филм. Рекордът се поделя между „Титаник“ (1997) и „Всичко за Ева“ (1950)
20 – рекордът за номинации без победа, принадлежащ на тонрежисьора Кевин О’Конъл.
39 – годините между първата и втората актьорска номинации на Силвестър Сталоун съответно за „Роки“ и „Крийд: Сърце на шампион“.

Оскар15 – броят на актьорите от афроамерикански произход, които са печелили „Оскар“ в 91-годишната история на наградите.
95 – процентът на номинациите за „Оскар“ за бели актьори през 20-и век.
2 – процентът на афроамериканците сред имащите право на глас за наградите „Оскар“.
62 – средната възраст на имащите право на глас според проучване на „Лос Анджелис таймс“ от 2012 г.

45 – времето в секунди, с което разполагат призьорите за благодарствена реч.
2 – броят на думите в най-кратката благодарствена реч в историята на шоуто. Приемайки почетния си „Оскар“, британският режисьор, продуцент и сценарист Алфред Хичкок произнася краткото „Благодаря Ви“.
5,5 – времетраенето в минути на най-дългата благодарствена реч, произнесена от Гриър Гарсън, когато през 1943 г. е удостоена с „Оскар“ за най-добра актриса.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg