Две изпитани тинктури от люляк при подагра, артрит, малария и открити рани (рецепти и дозировки)

0

В средата на пролетта люляците изпълват въздуха с прекрасен аромат! Бели, лилави! Красота! Но, знаете ли, че мъничките цветчета на люляковия храст могат да се използват за лекуването на различни заболявания, сред които артрит, ревматизъм, подагра, а листата им пък се прилагат върху трудно зарастващи рани?

Предлагаме Ви две рецепти, от които ще останете доволни и ще бъдете здрави.

НАСТОЙКА ОТ ЛЮЛЯКОВИ ЦВЕТЧЕТА

тинктура от люляк при тези тежки заболяванияЗа тази лековита тинктура са Ви нужни цветчета от люляк и ракия първак (може и медицински спирт 75%). Изсипете цветчетата в стъклен съд и ги залейте с високоградусовата течност. Ракията или спиртът трябва да са 1-2 пръста над цветчетата. Оставете тази смес за 7-10 дни на тъмно място. Всеки ден – сутрин и вечер, разклащайте добре. След този период прецедете и отново изсипете само течността в стъклен съд.

С готовата тинктура от люляк правете лечебни компреси върху болезнените места преди лягане всяка вечер. Нека компресът да остане цялата нощ на засегнатата част от тялото Ви. Ефектът се наблюдава много бързо – едва след първите няколко процедури, ще може да ставате от леглото много по-лесно.

ТИНКТУРА ОТ ЛЮЛЯКОВИ ЛИСТА

За тази рецепта, която се прилага при малария, треска, ревматизъм и подагра, имате нужда от 100 грама свежи люлякови листа. Поставете ги в буркан или друг стъклен съд с голям отвор и ги покрийте с водка – 1 пръст над листата. Оставете така приготвения природен лек да престои на тъмно място за около две седмици. При треска и малария приемайте по 1 ч.л. от полезната настойка преди пристъпа на заболяването, на втория ден 1 ч.л. по време на пристъпа, а на третия ден – 1 ч.л. след пристъпа. Гарантирано треската или маларията ще отшумят безвъзвратно.

При ревматизъм (отлагане на соли в ставите), приемайте три пъти на ден по 50 капки от тази тинктура с листата от люляк. Три пъти дневно по 30 капки преди ядене пийте при подагра. Не спирайте схемата в продължение на 90 дни. Съвсем спокойно правете компреси и втривайте върху болезнените участъци от тази лечебна смес. Пресни листа от люляк пък налагайте като компрес върху мястото на болката при артрит и ревматизъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Какво лекува кокичето и как да си направите сами тинктура срещу много болести

 

глухарчеЛек с глухарче – при алергии, висок холестерол, кашлица, цироза и рак (рецепти)

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg