Коя е най-сладката професия в света?

0

Сигурно сте чували израза – ако имате работа, която обичате, то никога няма да Ви се наложи да ходите на работа. Действително, колкото повече човек обича своята работа, толкова по-приятно му е да изпълнява всекидневните си задължения, свързани с нея. За съжаление обаче, твърде малко са хората в света, които могат да се похвалят, че обичат и харесват работата си и тя им носи истинско удоволствие.

Със сигурност обаче има и такива професии, които са изключително примамливи, приятни и мнозина мечтаят за тях. Някои от тях са добре платени, други са свързани с много пътувания, трети са без работно време и досадни задължения, а има и професии, които са просто… сладки. Една от тях, може би най-сладката, се практикува от жена. И ако се чудите с какво толкова се занимава тази дама, за да има толкова сладка професия, ето и отговора – тя тества великденски шоколадови яйца! И то не по едно или две яйца, а по цели 130 броя за седмица.

Шоколад, Alex Emerson White

Със сигурност това е професия, за която много хора биха мечтали. Щастливката, която изпълнява това сладко задължение е на 27 години, казва се Алекс Емерсън-Уайт и работи за британска верига магазини. Освен че хапва вкусни шоколадови яйца поради служебните си задължения, младата дама пътува много по света. Целта на тези обиколки е да снабди сладкарските щандове на веригата с възможно най-добрата шоколадова продукция, която се предлага в света. Така, изпълнявайки своите задължения и тествайки най-различни вкусотии, на Алекс тази година се наложило да опита и няколко известни лакомства.

Шоколад, Alex Emerson White

Първото от тях е гигантското великденско шоколадово яйце, наречено Golden Lattice, което е наистина огромно и тежи килограм и половина. Второто е любимо шоколадово изкушение на децата и се нарича „Прасето Пърси“. Младата жена споделя, че всяка седмица ситуацията е различна, но средно й се налага да изяжда между 50 и 60 парчета шоколад за работната седмица. Пресметнато в обща маса, количеството наистина е впечатляващо – около 5 килограма.

Шоколад, Alex Emerson White

Разбира се, всички ще се запитаме как се бори с килограмите в такъв случай? Алекс има решение за това, защото употребата на много захар крие рискове, особено по отношение на теглото. Затова, служителката с най-сладката професия, посещава фитнес залата 4 пъти в седмицата преди работа.

В момента нейната работа е насочена основно към планиране на лакомствата, които ще се предлагат на сладкия щанд в магазините в периода около Великден 2016-та година. Изкушенията за тазгодишните великденски празници вече са готови. Специалитетът, който ще бъде предложен на клиентите е огромното шоколадово яйце „Шокохолик“. То тежи 1.5 килограма и се приготвя ръчно от 12 майстори.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg