Чай от коса на царевица – полезен и вкусен

0

Лято е и една от храните, които ни изкушават е сладката и вкусна царевица. Можем да я хапнем на пара, наясно сме, че дори можем да я включим в менюто си и да отслабнем,

кръвна група, храненеКак да отслабнем според нашата кръвна група

 

да я добавим към средиземноморската си диета.

отслабване, диетаСредиземноморска диета топи гарантирано мазнини

 

Ние, от delo.bg решихме да Ви напомним за полезните свойства на този изключително лечебен

чай от коса на царевица,

познат и консумиран дори и от нашите баби и дядовци и признат за ефикасен при редица заболявания.

липов чай, как да стопим мазнините, чай от коса на царевицаИзползвана още от древните цивилизации на ацтеките и маите, царевицата е била на особена почит там. Намерени са доказателства, че още 5000 г. пр.н.е. тези народи са били наясно с ползите на вкусния и полезен чай от царевица. Фините златисти нишки от женските цветове, които обикновено изхвърляме са изключително богати на витамини С, К, минерали като калий, много антиоксиданти и полифеноли.

Пийте редовно чай от коса на царевица:

Като диуретик

Това е най-честата и популярна употреба на този леко сладникав чай. Лекува успешно инфекции на пикочните пътища, като намалява чувството на болка при уриниране и има противовъзпалителнисвойства. Подпомага отделянето на токсините

Намалява кръвното налягане

Пийте чай от царевична свила, за да намалите по естествен път границите на кръвното налягане. Той е подходящ и за болни от диабет, а също и за тези,които не искат да страдат от страничните ефекти на лекарствата.

чай от коса на царевицаОтварата е препоръчителна при детско напикаване, за силна и блестяща коса, при камъни в бъбреците и проблеми с простата при мъжете.

Със своите антибактериални и антисептични свойства може да успокоите обриви, циреи, охлузвания и натъртвания. Нанесете чая с помощта на памучен тампон на засегнатите места.

Чаят от царевична свила е безопасен за бременни жени в обичайни количества от 3 чаши дневно. При прекаляване с дневната консумация е възможно да предизвика по-чести поводи за уриниране и това да доведе до загуба на плода, ако сте в начална бременност. По отношение на кърменето няма клинични изследвания, така че бъдете внимателни и не прекалявайте с употребата на този чай.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg