Спитакци Хайко – арменският Василис Карас с концерт в Пловдив

0

Един от най-известните арменски певци и световна звезда Спитакци Хайко ще пее на живо в клуб „Мегами“ на 13 януари 2019 г. Събитието, организирано от Plovdiwood Music и Съюза на арменците в Европа е част от световното турне на изпълнителя, което ще премине през Европа, Азия и Америка. Концертът му у нас ще е с участието на друг голям арменец- човекът глас Артур Надосян и неговия бенд.

Спитакци Хайко доби световна популярност именно с песента “Mi Gna“, която е в дует със Super Sako и съчетава по уникален начин арменски ритми с френски и английски хип-хоп. Парчето направи рекордна гледаемост в You Tube още с пускането си и към момента има над 180 милиона гледания. В същото време това е една от песните, която най-много се върти по радиата и музикалните телевизии в България и неколкократно е оглавявала различни музикални класации.

Успехът на “Mi Gna“ не е случен, тъй като Хайко е популярен от много години в Армения. Неговите песни са в стил арменски поп-фолк, наречен рабиз, а феновете го сравняват с гръцката звезда Василис Карас. Въпреки успехите певецът е скромен и споделя, че това, което го радва най-много, е любовта на публиката. Delo.bg е медиен партньор на събитието.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg