Соня Немска: Стартирам годината с ударна песен, очаквам само хубави неща

0

Соня Немска е родена в Панагюрище на 16.01.1981 г. Завършва Музикалното училище в Пловдив, с профил “ класическо пеене“. Когато разбира за конкурса за млади таланти организиран от БМК, тя взима последните си зрелостни изпити. Явява се на него и е избрана между 200 кандидати. Така Соня заменя оперното пеене с попфолк. За краткия си престой в компанията на Слави Трифонов, като откритие на Годжи, Соня Немска успява да запише песните „Няма те“, „Манекенка“, хитовия си дует с Пагане „Приятелки“ и да заснеме видеоклип на „Няма те“. През 2004 година подписва договор с Пайнер мюзик, където записва емблематичната си песен „В сряда се приготви“. Броени часове след премиерата на новата си песен „Онези думи“ Соня Немска даде ексклузивно интервю за delo.bg.

Новата ти песен е факт, как се роди идеята за нея?

– Музиката е на Даниел Ганев, аранжиментът също е негов, а текстът е на Петя Радева. Когато за първи път чух песента реших, че не ми се пее толкова драматична песен, но пък музиката и текста много ми харесаха и реших да направим този проект. Ето, че имам още една сериозна песен в репертоара си.

Защо вече не издаваш често песни?

– През 2015 година направих две бързи парчета – „Рока – Лака“ на румънския хитмейкър Кости и „Как ми действаш“ на Мартин Биолчев. Две песни с два клипа са добра продукция за година. Хубаво е всеки сезон да имаш нова песен, но нещата стават бавно, особено ако искаш да си ги изпипваш. В различните периоди ми се работи различно, понякога съм по-амбицирана, друг път се отдръпвам. В кариерата и в живота има възходи и падания. Сега започвам 2016 с ударна песен и клип.

 

Соня Немска

Преди няколко месеца стартирахте първият лайв стрийминг във фейсбук от участие в дискотеките. Продължава ли тази практика?

– Да, гордея се с това, че на моите участия пея на живо и понякога се включваме на живо, за да чуят и видят и тези, които са пред компютъра как върви купона.

Наближават наградите на телевизия Планета. Очакваш ли приз?

-Честно казано не очаквам. През изминалата година направих 2 проекта, които са хубави, но не се откроиха толкова много, както песента „Правена съм за ръцете ти“.

Преди дни Соня Немска отбеляза своя рожден ден с екипа си

Преди дни Соня Немска отбеляза своя рожден ден с екипа си


Кои трябва да бъдат певец и певица на годината?

– Според мен певец и певица на годината трябва да станат тези колеги, които са пътували най-много по участия, дали са съня си в името на кариерата. Не мога да се ангажирам с имена. Нека цифрите да покажат. Знам какво е да пътуваш и да не се наспиваш.

Какво да очакваме през 2016 от Соня Немска?

– Очаквам да ми се случат много хубави неща, да имам хубави песни и клипове, очаквам дъщеря ми да бъде приета в елитно училище, да й помогна да тръгне в добра посока и всички около мен да са живи и здрави. Това пожелавам на всички, защото в края на 2015 година загубих баща си точно преди концерта в Арена Армеец.

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg