След 86-годишен брак и 114 внука те се обичат като тийнейджъри

0

За любовта не съществуват понятия като време и пространство. Тя е малката искрица и големият пожар, тя е изпепеляващият поглед и нежното докосване, за които възрастта е просто цифра. Такъв е случаят със 103-годишния Фаустино Хасинто и 101-годишната Естефания Гомес от Мексико.

бракИсторията на любовта им започва през далечната 1932 г. в малкото градче Вила дел Карбон. Тогава между тях се пораждат чувства, които са запазили и до днес. В началото на връзката им той е бил на 18, а тя – едва навършила 16 години.

Той искал още в мига, в който я зърнал да се ожени за нея, а тя пък не била напълно сигурна, защото едва го познавала.

„Аз я заговорих, казах ѝ, че я искам за съпруга, но тя не отговори“,

спомня си Фаустино.

„Аз не го познавах“,

отговаря Естефания.

Любовта помежду им се разгоряла и седмица след първата им среща той буквално откраднал жената на живота си от родния ѝ дом. Наложило се да сключат брак само с гражданска церемония, тъй като нямали достатъчно пари, за да организират сватбено тържество.

За 86 години брачен живот, мексиканската двойка има 15 деца, четири от които вече покойници, 68 внука, 114 правнука и 21 пра-правнука!

И Естефания, и Фаустино се чувстват в добро здраве, а тайната на дългия им семеен живот е само една: уважение!

„Фаустино никога не ме е нагрубил, нито пък ми е посегнал“,

гордо признава Естефания.

Двамата не съжаляват за нищо до този момент от живота си и твърдят, че когато дойде мигът да си отидат от този свят, ще го напуснат заедно.

Естефания и Фаустино са живото доказателство, че голямата любов наистина съществува, нужно е просто да я открием.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg