„Синдикатът“ записва песен за Златния Орфей

0

Костадин Георгиев, по-известен като Коцето Калки завършва стоматология през 1987 г. с отличие. От 1998 г. до днес работи в частния си кабинет като стоматолог. През 1987 г. създава група “Медикус”, с която от 2 години отново свирят в столични клубове. През 1991 г. издава първия си албум – “Векът на любовта”. Участва в няколко спектакъла – “Иисус Христос – суперзвезда”, “Коса”, “Секс, наркотици и рокендрол” на Ивайло Христов, “Абсолвентът”, “Лимонаденият Джо”. Изигра и малки, но култови роли във филма „Мисия Лондон“ и сериала “Стъклен дом”. Беше част от естрадните легенди и в риалити шоуто по ТВ7 Музикална академия. Ексцентричният изпълнител заедно с група музиканти решават да създадат групата „Синдикатът“.

Синдикатът, Коцето КалкиКак се роди идеята за „Синдикатът“?

В основата на тази идея е Васил Стоев – Ампега, който е решил да събере формация от хора от неговия кръгозор. Освен мен в групата участват още и Момчил Колев, Лъчезар Думанов, Пейо Пеев от „Спринт“, Дичо, Георги Станчев.

Каква е идеята, с какво ще се занимавате?

Идеята е да се направят някои нови песни, както и да се свирят такива от доброто старо минало на групите „Спринт“, „Медикус“, както и на други, в които сме участвали, песни на Момчил и Дони.

Какво да очакваме от „Синдикатът“ в близко бъдеще?

В момента сме в процес на звукозапис на една нова песен. Тя се казва „Лоши, луди и неприлични“. Подготвяме песента за „Златния Орфей“, който тази година ще бъде в края на август в Слънчев бряг. Ще имаме музикални ангажименти през лятото и есента, разбира се.

Наскоро се завърнахте от турне в САЩ и Канада…

Да, бях заедно с Дони и Ивайло Христов. Представихме спектакъла „Секс, наркотици и рокендрол“ в 12 града в САЩ и Канада пред българска публика. Минахме през градове като Сиатъл, Сан Франциско, Сан Диего, Тампа, Атланта, Вашингтон, Бостън, Монреал, Торонто и Чикаго, където завърши турнето. Премина при засилен интерес, навсякъде залите бяха пълни. На някои места дори връщаха хора. В Чикаго се наложи да изиграем спектакъла два пъти в един и същи ден.

С какво ще запомните това турне?

За мен беше незабравимо преживяване. За първи път посетих  този континент. Изключително вълнуващо е да посетиш Големия каньон, срещнахме се с местни индианци и дори успяхме да видим танца „пуауа“ – нещо, за което бях чувал, но не и виждал. Вълнуващи бяха срещите с българите. Видяхме се и с наши колеги музиканти, които работят там, като например Лора Владова, Наско от „Импулс“, чиито песни също предвиждаме да пеем със „Синдикатът“. Аз получих покана да отида есента на самостоятелно турне в САЩ и Канада. Надявам се това да се реализира, но това зависи от някои административни подробности.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg