Силната музика не вреди на неродените бебета

0

Основание за притеснения нямат бременните жени, които искат да посетят концерт на любимата си група! Доказано е, че неродените бебета не са потърпевши от силната музика, а техните майки не трябва да се притесняват от децибелите в залата или на стадиона. Самите неродени бебета са изключително добре предпазени от шумовете, идващи извън майчината утроба.

бебета, бузика, бременностНа въпрос какъв е шумът, който стига до бебето от средата навън, проф.Райнер Шьонвайлер, който е експерт по фониатрия отсича категорично:

„Не много!“

В утробата на майката неродените бебета са достатъчно съхранени и от външните звуци, по-специално от т.нар. високочестотни. Ако бременна жена реши да отиде на концерт на рок група, а силата на шума на стадиона е 130 децибела, едва 70 от тях ще стигнат до нероденото. Това количество на звука е напълно безвредно за него.

бебета, бузика, бременностПроф. Шьонвайлер обяснява и случая, при който бременна постави върху своя корем музикален плеър. В ситуацията като тази не повече от 35 децибела стигат в утробата, а опасността от увреждане е незначителна. Фониатърът твърди, че не е наложително музикалните устройства да се поставят върху коремчето на бременната, защото плодът, колкото и странно да е, чува музиката без драстична близост.

След гестационна седмица №26 напълно развито е вътрешното ухо на нероденото бебе. Според специалистите, външните звуци, които достигат до утробата навлизат през коремната стена. Те звучат за бебето по начин, подобен на този, при който възрастен човек слуша музика, докато в ушите му има тапи. През цялата бременност малкото свиква с гласа на майка си и е в абсолютно състояние да го разпознае веднага след раждането.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg