Щастливи и безстрашни старчета

0

Не всички хора по света мечтаят за спокойни старини. За някои това е най-подходящата възраст за приключения. Понякога дори екстремни. Например, на 15 май 101-годишният британец Брайсън Хейс стана най-възрастният парашутист в света. Delo.bg откри и други хора на преклонна възраст, които не се отказват от спорта, веселието и екстремните преживявания.

Брайсън Хейс

щастливи старци

Безстрашният Брайсън Хейс направи парашутен скок на 101 години и 38 дни. Заедно с него в екстремния скок се включиха и други членове от семейството му, в това число 74-годишният му син Брайън, 50-годишният му внук Роджър, 21-годишната правнучка Ели и 16-годишният правнук Стенли. Цялата акция била сбор от средствата за благотворителна организация The Royal British Legion, в помощ на ветераните. През Втората световна война Хейс е участвал в десанта в Нормандия, а после се сражавал във Франция, Холандия, Белгия и Германия. Той награден с орден на Почетния легион. Мъжът на преклонна възраст искал да се занимава с парашутизъм на 90-годишна възраст, но жена му го разубедила. Той направил първият си скок след смъртта на съпругата му, вече преминал заветната възраст за това изпитание.

Лойд Кхан

безстрашни и щастливи старчета

За първи път Лойд Кхан се качил на дъска на 65 години. Постоянно падал, но не се отказвал. Сега той е на 80 години и успешно се качва и кара борд.

Ман Каур

безстрашни и щастливи старчета

През април 101-годишната Ман Каур от Индия преодоля бягането на 100 м за 1,14 мин. Тя бе единствената бегачка на Световните игри за ветерани във възрастовата група на столетниците. Започнала да се занимава със спорт на 93 години, защото последвала сина си.

Явон Дол

безстрашни и щастливи старчета

Преди 10 години Явон Дол катастрофира, след което докторите я посъветвали да опита с фигурно пързаляне. Но и сега 90-годишната фигуристка на възнамерява да се разделя с леда и да сваля кънките.

Шарлот Гутенберг

безстрашни и щастливи старчета

През 2016 г. 69-годишната Шарлот Гутенбег влезе в Книгата на рекордите „Гинес“ като най-татуираната пенсионерка в света.

Рут Флаверс

безстрашни и щастливи старчета

77-годишната англичанка Рут Флаверс е гранд дамата на диджейския пулт. Всички я знаят като DJ Ruth Flowers или Mamy Rock. Бабето се подвизава в нощните клубове и на значителни музикални събития.

Деан Тзинфу

безстрашни и щастливи старчета

77-годишният Деан Тзинфу има идеална гъвкавост и завидно разтежение. Той започнал да тренира преди 17 години.

Фауджа Сингх

Фауджа Сингх

Най-старият участник в света на маратона – Фауджа Сингх, отпразнува през април 107-ия си рожден ден.

Робер Маршан

безстрашни и щастливи старчета

Както delo.bg вече писа, 106-годишният френски велосипедист Робер Маршан през април 2016 година постави световен рекорд в своята възрастова категория, изминавайки 22,547 км само за час.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg