Шимпанзе свали дрон с клон над зоопарк (ВИДЕО)

0

Дрон над стадо шимпанзета? Какво прави един безпилотен летателен апарат над зоопарка „Бюргер“ в Холандия, освен да снима кадри за документален филм? Е наистина това е правел злополучната радиоуправляемата въздушна машина. Всичко върви по мед и масло, докато едно от шимпанзетата не фиксира летящия дрон над него и семейството му като потенциален враг.

Действията на маймуната показаха на управата на зоологическата градина, че не всяко животно е почитател на така модерните напоследък радиоуправляеми самолети. Фаталният удар тип „клон по дрон“ прави женското шимпанзе Туши. Според представителят на зоопарка Бас Лукенаар маймуните на дървото, до което летял радиоуправляемият самолет не случайно са държали клони в своите ръце. Според Лукенаар животните умишлено са били въоръжени срещу похитителя във въздуха, тъй като го сметнали за потенциална заплаха за живота им.

След като дронът пада на земята, маймуните започват да си играят с него, разглежат го с интерес и дори се щракват няколко пъти като си правят поредица от селфита от съвсем близко разстояние. Служителите на зоопарка „Бюргер“ веднага ги публикуват в интернет като дори кръщават снимките „шимапнселфита„.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg