Сезоните, в които рибата е най-полезна

0

Повечето от хората по време на своята лятна морска ваканция не могат да си откажат вкусна прясна риба. Оказва се обаче, че точно лятото не е най-подходящият сезон за нейното консумиране. Ето защо си струва да се изчака есенно-зимния период от годината.

Рибата е най-вкусна, когато е уловена през зимата – казва професор Кжиштоф Скура, ихтиолог в Университета в Гданск, Полша.

riba-sezoni1Причината за това е, че през лятото водата в езерата, реките, язовирите, морето, е с температура най-малко 20 градуса. Ако рибарите хвърлят мрежите си през нощта, рибите, които попаднат в тях, ще останат цяла нощ в техния плен. А това е абсолютно същото като да оставите рибата да престои на масата в кухнята в продължение на няколко часа.

Докато рибата, уловена в зимния сезон, когато температурата на водата  е едва няколко градуса, и така рибата достига до нас в доста по-свежо състояние.

riba-sezoni2Тези изводи обаче изобщо не бива да Ви спират да консумирате рибата и морските дарове. Дори и през лятото да не са в най-свежото си и в най-полезното си състояние, със съдържанието на протеини и незаменини за човешкия организъм вещества, рибата е несравнимо ценен източник!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg