С какво е полезен плодът годжи бери?

0

Вероятно мнозина вече са чували за нашумелия в сферата на диететиката плод годжи бери. Той често се среща по рафтовете за здравословна и био-храна в супермаркетите. Много хора го считат за „суперхрана“ и препоръчват да се включи в хранителния режим. Особено на тези, които желаят по-добър контрол върху теглото си. Родината на годжи бери е Китай, а то постепенно бива пренесено в цяла Азия, както и Южна Европа и Турция. В английския език произнасят китайското наименование на плода „goqui“ (гуочи) като „годжи“. Понеже първият е по-леснодостъпен за широката публика от втория, това остава по-популярното нарицание от двете. Българското му наименование е директно взето оттам. 

Още в Древен Китай, хората там обичали да похапват годжи бери, заради многобройните му полезни свойства. Смята се, че те включат забързване на метаболизма, повлияване на дневния тонус, поддържане на доброто здравословно състояние на бъбреците и черния дроб. Самото годжи бери е изключително богато на хранителни вещества като Витамин С, А, желязо, селен, цинк, мед, калий и аминокиселини. Натуралният екстракт от годжи бери е част и от състава на спрея за повлияване на усещането за глад FitoSpray.

Ползите на плода годжи бери. Помага ли при отслабване?

Ненапразно годжи бери заема своето достойно място по рафтовете за здравословни храни. Той е наситен с полезни антиоксиданти, витамини и минерали. Създава усещане за ситост и подхранва тялото с достатъчно количество енергия, за да се чувства то тонизирано. Плодът има изключително полезни свойства.

Представяме Ви някои от тях:

 • Кара Ви да се чувствате по-щастливи. Елементите в плода имат функциите да подобряват дневния тонус и да дават енергия. Благодарение на витамините и минералите, които се съдържат в този плод, той може да има благоприятно действие върху енергията. Освен това допринася и за чувството на спокойствие, радост и щастие, тъй като стимулира мозъка да отделя повече от тези хормони.
 • Има детоксикиращи свойства. Екзотичният плод спомага за извеждането на вредните свободни радикали от тялото. Това е така, защото е богат на антиоксиданти.
 • Китайският плод може да благоприятства и по-доброто зрение. Учени от Държавния медицински университет в Китай, смятат, че екстрактът му въздейства положително на нервните клетки в ретината. Това би помогнало на хората да задържат доброто си зрение за по-дълго време.
 • Годжи бери подобрява качеството на съня. Счита се, че консумацията на сок от годжи бери преди лягане може да ни успокои. Това се дължи на високата концентрация на елементи, благоприятстващи нервната система. Ние не само се наспиваме по-бързо, но и сънят ни става по-качествен.
 • Благоприятства и по-бързото сваляне на килограми. Това се дължи на свойствата му за ускоряване на метаболизма. Също така благоприятства процесите в храносмилателната система и по-доброто усвояване на хранителни вещества. Именно заради тези негови свойства, годжи бери е част и от био-активната формула на спрея за повлияване на усещанията за глад и ситост ФитоСпрей.

Какво представлява спреят с био-формула за повлияване на апетита ФитоСпрей?

FitoSpray е био-козметично средство с натурална формула за повлияване на апетита. Едноименният му производител се фокусира върху използването на богат набор от органични съставки, които благоприятстват успокояването на апетита. Това става чрез регулиране на усещанията за глад и ситост, както и благоприятстване на метаболитните процеси.

Формулата на натуралния спрей FitoSpray се състои от многобройни био-екстракти. Те включват зелено кафе, гарциния, годжи бери, асай, лимонова киселина и L-Карнитин. Продуктът се радва на положителни мнения, отзиви и коментари в Интернет. Особено популярен е из онлайн форумите, където се дискутират начините за трайно вталяване, като „БГ Мама“ («BG-Mamma»).

Представяме кратко обобщение на силните страни на спрея с био-формула за влизане във форма, за които споделят клиентите:

 • Положително влияние върху метаболитните процеси;
 • Успокояване на усещането за глад;
 • Богат натурален състав с био-екстракти;
 • Лесно приложение под формата на спрей;
 • Бърза поръчка и доставка през официалния уебсайт;
 • Без данни за неприятни странични ефекти и противопоказания.

NB! Липсата на информация за негативни странични ефекти и противопоказания не означава, че те не могат да се проявят индивидуално. Всеки от потребителите трябва да се запознае с инструкциите за употреба, включени в опаковката на био-козметичното средство FitoSpray. Не бива да се превишава препоръчителният ежедневен прием!

Потребителите от форумите също се чудят, как могат да си закупят спрея със състав за активно влизане във форма FitoSpray на достъпна цена. Други разкриват, че това може да стане чрез официалната уеб-страница на продукта. Начинът на поръчка става бързо и лесно – клиентите следва да въведат имена и актуален телефонен номер за контакт. С тях се свързва официален дистрибутор, който потвърждава поръчката и уточнява предпочитания адрес за доставка на клиента. Плащането се извършва чрез наложен платеж при получаване.

Хранете се здравословно и бъдете активни!

Здравословният хранителен режим и активността са най-сигурните начини да се чувствате добре в дългосрочен план. Съветваме Ви да ги направите част от ежедневието си. А междувременно, не забравяйте да замените с годжи бери захарните изделия от супермаркета!

Накратко: Био-спрят с формула за активно влизане във форма FitoSpray включва богат набор от натурални съставки. Той е популярен сред онлайн потребителите на форуми за контрол на теглото. Те считат, че той работи по-добре от другите алтернативи на пазара.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg