Тина Търнър – една легенда на 80!

0

Кралицата на рокендрола е родена на днешния 26 ноември! Иженарицаемата Тина Търнър чукна своите 80 години в добро здраве в Швейцария. Анна Мей Бълок има зад гърба си над половинвековна активна кариера, изпъстрена от плеада №1 хитове навсякъде по света и неизброими награди!

Тина ТърнърЗнаете ли, че в средата на 50-те години на миналия век нейната кариера започва като вокал на групата „Кингс ъф Ритъм“ на покойния ѝ бивш съпруг Айк Търнър. Първият самостоятелен запис на бъдещата поп дива е от далечната 1958 година под псевдонима Литъл Ан. Две години по-късно е представена на света като Тина Търнър, част от „Айк Енд Тина Търнър Ревю“.

Редят се един след друг хит след хит, в началото с дуета, а после и самостоятелни сингли, покорили престижните класации. Тина израства като поддръжник на баптистката църква, но през 1974 приема будизма.

След дългогодишен психически и физически тормоз от страна на Айк, Тина се развежда с него. След кратък труден период изгражда кариера, за която би ѝ завидяла всяка една съвременна поп и рок звезда! Тина дамгоса с класа и стил музикалните чартове с композициите си като солов изпълнител, а името на най-продавания сингъл от тавата „Private Dancer“ – What’s Love Got to Do With It, е дал името на биографичния филм за извънмерната изпълнителка, който е адаптиран по автобиографията ѝ.

Тина Търнър

Тина Търнър – едно от най-значимите имена в света на шоубизнеса, е и най-успялата жена в рок музиката, с 8 награди Грами и продадени концертни билети повече от всеки неин колега в историята на музиката.

звездни двойки, които живеят без бракТина Търнър: Съпругът ми дари единия си бъбрек, за да живея

 

Зарядът на сцената за публиката по време на концерт, мощният ѝ вокал и неспирната дългогодишна кариера ще я запазят в сърцата на нейните почитатели вечно! Библията в световната музика – списанието „Ролинг Стоун“ я поставя под №63 сред стоте най-влиятелни и велики музиканти за всички времена. Място в прословутата Зала на славата на рокендрола Тина Търнър получава още през 1991 г.

Великата певица направи и видео обръщение към своите фенове навръх 80-ия си рожден ден:

„Да, аз съм на 80 . Как си мислех, че ще бъде, като стана на 80? Не и така. Как е така? Изглеждам чудесно, чувствам се добре, минах през няколко сериозни болести, които преодолявам. Все едно съм получила втори шанс за живот. Аз съм една щастлива 80-годишна жена.“

Happy birthday, Tina!

Tina Turner – What’s Love Got To Do With It

Tina Turner – (Simply) The Best

Tina Turner – We don’t need another hero

Tina Turner – Better Be Good To Me

Tina Turner – Steamy Windows

Tina Turner – I Don’t Wanna Lose You

Tina Turner – I Don’t Wanna Fight

Tina Turner – Missing You

Tina Turner – Golden Eye

Tina Turner – Mother Within

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg