Латвийският д-р Хаус: Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливи

0

Латвия е лидер на Стария континент по детска смъртност, причинена от безотговорни действия, произшествия на пътя и катастрофи. В тази страна е напълно нормално да видите деца да се возят в АТВ-та и автомобили, управлявани от пияните им бащи. Някои от тях пък дори дават на децата си да шофират, което води до многото случаи на деца със сериозни наранявания. Не са малко и нещастните случаи с невръстни, приели големи количества медикаменти или химични разтвори.

Според педиатъра д-р Петерис Клява, причината за всичко това е в безхаберието на родителите, които той определя като малоумни и безотговорни.

Това той виждал и в болничното заведение, в което работи. Там родителите водят децата си без да са ги обезопасили с предпазен колан.

родителите са безотговорни

д-р Петерис Клява, сн: aigaredmane.com

„Всеки ден виждам детски страдания и смърт, които са предизвикани от невежеството и глупостта на безотговорни родители. Говоря за системно невежество. Например – момиченце изпива разтвор за почистване на канализацията, оставен на кухненския шкаф, излят в бутилка лимонада. Майката плаче, защото детето й е в кома, изходът е неясен. Аз се опитвам да разбера как се е случило, за да помогна на детето, а тя казва, че детето само отишло и изпило шишето! То било виновно, представяте ли си?! На детето трансплантираха черен дроб за 200 000 евро – висока е цената на родителското безхаберие“,

споделя д-р Клява пред econet.ru. Той е категоричен, че във всяко едно семейство всичко започва от неговата глава – бащата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливиКакво трябва да знаете ако се влюбите в дете на разведени родители?

 

„Бащите днес са деградирали. Те са били възпитавани от самотни майки, които са били изоставени или мъжете им са се били пропили. Една такава майка често възпитава синче, а тези комплексирани синчета не могат да създадат семейство, да не говорим пък да бранят своята Родина. Подобни синчета са бич за цялото човечество“,

коментира още латвийският д-р Хаус.

Той се позовава и на данни, че над 8 000 000 са младите мъже в Европа, които не искат да работят, защото са свикнали да получават лесно и бързо всичко.

„Повечето родители са безотговорни, защото не са щастливи, не са били обичани като деца. Психотерапевти са доказали, че ако дете не е било погалено 32 пъти на ден, то не може да се почувства щастливо и да се развива“,

допълва популярният педиатър от Латвия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg