15 приложения на пастата за зъби за здравето и в бита

0

Обикновено всеки би свързал пастата за зъби с всекидневното поддържане на устната си хигиена. Но замисляли ли сте се, че тя би могла да се използва и за много други неща? Ако не сте, наистина ще останете изненадани, след като прочетете следващите редове.

 Благодарение на способността си да изсъхва бързо и да абсорбира влагата, пастата за зъби може да направи чудеса.

пастата за зъби, life hacks

 Чисти потъмняло сребро.

Ако имате оцветени сребърни прибори или потъмнели бижута, които не изглеждат толкова добре, колкото преди, то пастата за зъби е решението на проблема Ви. Потъркайте повърхността на среброто и отмийте с вода – ще бъдете удивени от резултата, бижуто Ви ще изглежда като ново.

пастата за зъби, life hacks

Полира фаровете на колата.

Както всяка друга част на колата, фаровете също имат нужда от почистване. За целта спокойно можете да използвате паста за зъби като сложете малко от нея върху гъба и нанесете с въртеливи движения.

 пастата за зъби, life hacks

Избелва клавишите на любимият музикален инструмент.

Въпреки че не всеки от нас има пиано вкъщи, всеки е виждал как с времето клавишите на някои инструменти пожълтяват или губят чистия си бял цвят. Можете да ги освежите и да върнете белият им цвят като използвате паста за зъби.

пастата за зъби, life hacks

Чисти замърсените обувки.

Използвайте паста за зъби, за да почистите замърсените си обувки. Нанесете малко паста за зъби върху гъба и почистете обувките. Те ще станат като нови.

пастата за зъби, life hacks

Почиства петна от мебелите.

Можете да премахнете петната от вода или мляко по мебелите вкъщи с помощта на пастата за зъби.

пастата за зъби, life hacks

Премахва петната от мастило по дрехите.

Премахнете петната от мастило от любимата си дреха с паста за зъби. Сложете малко паста за зъби директно върху петното. Оставете за 24 часа и след това изперете.

пастата за зъби, life hacks

Още приложения за пастата за зъби в бита и за здравето Ви може да видите на страница 2!

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 2 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg