Революция в парфюмите

0

В университета Куинс в Белфаст, са разработили специален парфюм, който отделя своя аромат по специална система. Системата на отделяне на аромат е базирана на това, че колкото повече се потите, толкова по-силно парфюмът ще отделя феромони.

Учените от Лабораторията за Йонни Течности към университета в Куинс, затворили парфюм в йонна течност. Самата получена течност няма мирис, но под влияние на влага (напр. пот), течността започва да освобождава аромат. С колкото повече влага се свързва йонната течност, толкова повече неутрализира тиолите, които де факто са отговорни за неприятната миризма на пот.

the parfume revolutionНовата технология вероятно ще се радва на голям интерес от страна на козметичната индустрия. Изследователите от университета в Куинс дори вече са започнали сътрудничество с една от най-известните козметични компании.

„Това е много интересно постижение, което използва новооткрити системи на йонните течности за освобождаването на вещества по контролиран начин. Тази техника може да се използва не само в парфюми и кремове, но и в други области на науката, и дори там, където искаме да се забави освобождаването на специфични вещества „- казва д-р Нимал Гунаратне водещ автор на изследването.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg