Раждането на принцеса е по-доходоносно!

0

Дългоочакваното раждане на второто кралско бебе е вече факт. А британската икономика ще спечели значителна сума пари покрай раждането на принцесата. Полът на второто дете в кралското семейство също има и своето икономическо значение за страната. Оказва се, че раждането на момиче е много по-изгодно за британския бизнес, отколкото раждането на второ момче. Как е възможно това?

kate_william_georgeРаждането на малкия принц Джордж Александър Луи завърши с 247 милиона британски лири нетна печалба. Икономическите специалисти са изчислили, че новороденото момиченце ще донесе чиста печалба от 80 милиона британски лири само за няколко дни след раждането, а през целия си живот – милиарди лири! Не е чудно, че крал Джордж VI веднъж казал: „Ние не сме семейство, ние сме компания“.

Според професор Джошуа Бамфийлд, председател на Центъра за проучване на продажбите, още през първата седмица след раждането на малката принцеса, хората във Великобритания ще похарчат около 20-25 милиона паунда за сувенири, посветени на най-младия член на Уиндзор, както и за пенливи вина, с които ще вдигат тостове в негова чест.

kate fashionИкономистите смятат, че през първите няколко години след раждането на принцесата, най-много ще спечели модната индустрия.

– Растежът в този сектор ясно се забеляза и след раждането на принц Джордж, но принцесата вероятно ще определя тенденциите в модата през целия си живот. Ще спечелят от това дизайнерите, които ще се грижат за гардероба й, както и създателите на фалшификати – казва Бамфийлд.

С колко ще се подобри икономиката на Обединеното кралство след раждането на второто дете на принцеса Кейт и принц Уилям, ще разберем скоро. Само няколко часа след раждането на дъщерята на херцогиня Кейт и светът вече страшно много се вълнува!

kate-middleton-fashionБританците винаги са обичали предмети, свързани с кралското семейство, а благодарение на модния пример на херцогиня Кейт, текстилната промишленост заработила огромни печалби. И тъй като второто дете е момиче, то производителите на дрехи и козметика могат да разчитат на огромен успех.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg