Формата на Вашия пъп издава скрити заболявания

0

Питали сте се неведнъж защо всеки човек има пъп, но със сигурност не сте си задавали въпроса може ли да се определят различни заболявания единствено по неговата форма! Отговорите сега – един по един!

Всички сме били свързани с тялото на майките си посредством пъпна връв, както и всички плацентни бозайници.

Подобно на пръстовите отпечатъци, двама души не могат да имат един и същи пъп.

Оказва се, че при опасности, които могат да ни изненадат, тялото ни предупреждава, за да бъдем внимателни.

Един от начините да разберем за това е като следим

формата на пъпа си, която дава сигнали при проблеми, отклонения или промени, както и при тежки заболявания.

Дали и Вие сте в опасност можете да разберете сега, като си вдигнете дрехата и погледнете формата на пъпа.

Ако тя има вид на дъга, то вие имате нарушения на храносмилателната система и имате проблем с наднорменото тегло.

При хората с излишни килограми се наблюдава и вдлъбнат пъп. При него имаме проблеми с бъбреците и с черния дроб, който е възможно да бъде омазнен.

пъп

За предстояща поява на херния предупреждава изпъкналата вътрешна част на пъпа, което трябва да ни напомни да се консултираме веднага със специалист.

Ако само една част на пъпа е изпъкнала пък, трябва да знаем, че имаме непоносимост към студ. Това е зов да се грижите по-добре, да внимавате да не се преохлаждате, да се обличате по-топло и да пиете топли течности, като чай от джинджифил, например.

Болка в мускулите и предразположеност към мигрена се появяват, ако пъпът има бадемова форма. В този случай може да става въпрос и за признак на слаби кости.

Ако забележите някои от тези форми, не се панирайте, а посетете личния си лекар, за да бъдете по-сигурни. Разбира се, има хора, които са недоволни от формата на своя пъп и търсят пластична намеса. Все по-модерните дънки с ниска талия и къси блузки води до нарастване на броя на исканията на „поправка“ на външния вид на пъпа. Както се досещате, предимно жените стигат до подобно решение.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg