Повече тренировки – по-добър успех в ученето

0

Да, заглавието веднага буди съмнение, но е доказано, че колкото повече спортуваме, толкова по-голям е успехът ни в училище или в университета. Учени разбиха максимата, че дебеланковците са по-умни от останалите. Да, вече нямате никакъв довод да се тъпчете с чипс и бира. Трябва да тренирате!

спортт

Според американско проучване, провело се преди няколко години, се доказа, че физическите по-атлетичните и здрави ученици имат най-високите оценки на тестовете в училище. Дали това е случайно или не? Няма как да знаем, но можем да намерим своето обяснение – спортуващите хора са изключително дисциплинирани и подредени, намират време за всичко, а изключителната мотивация, която имат, ги кара да се развиват в много поприща, а училището е едно от тях. Още си спомням как първият ми треньор по футбол ни искаше в края на всеки срок бележниците и ни забраняваше да тренираме, ако нямаме много добър успех! Представяте ли си? Да, не беше много отдавна, само преди десетина години, но човекът си имаше принципи и не ги е нарушил и до днес.

Така, да се върнем на показанията от теста – Резултатите от академичните тестове са спадали с една точка за всяка минута повече, която е отнемало на гимназисти и студенти завършването на фитнес-тест. Това са установили Уилям Маккарти и колегите му от Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Родителите и училищните директори трябва да си вземат бележка и да направят всичко възможно техните деца да спортуват повече.

спорт 2

Изследването е обхванало 2000 ученици. В изследването са попаднали всякакви деца – ниски, високи, слаби, дебели, бели и цветнокожи. Уилям Маккарти е изключително щастлив от направения проект и резултатите от него, които ясно показват, че аеробната тренировка е пряко свързвана с мозъчната дейност и подпомага нейното развитие.

Тези резултати трябва да бъдат показани и на нашия образователен министър, за да може от министерството да променят своята политика за физическото възпитание. От дълги години в нашите училища физкултурните салони са използвани като закусвални!
Ако статията Ви е харесала, може да прочетете и как спортът повишава оценките по математика

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg