Безценните ползи от плуването в солена вода

0

Плуването е един от най-подходящите спортове за поддържане на добра физическа форма в съчетание с изключително полезно въздействие върху здравословното състояние на човек. Неслучайно дори лекарите го препоръчват за лечение и облекчаване на различни заболявания. Сред тях са гръбначни изкривявания, заболявания на ставите, дискови хернии, сърдечнo-съдови заболявания и др. Освен това плуването служи като средство за рехабилитация след фрактури и травми, възстановяване на мускулния тонус и намаляване на болката.

Ползите от плуването в солена вода в Spark плувен комплекс София

Когато решите да се посветите на този вид терапия, е редно да се съобразите с още няколко фактора. Колкото и полезно да е плуването, практикувате ли го в басейн, пречистващ се с хлор, винаги има риск от неблагоприятни последици. Все повече хора проявяват алергични реакции към хлора и неговите съединения. Наред с останалите вредни въздействия, които има, трябва да помислите внимателно преди да направите избор на басейн.

Изключително подходящи, но за съжаление все още не толкова често срещани, са басейните, пречистващи водата си с морска сол.

Наред с ползите от плуването в солена вода, тя допринася допълнително за доброто състояние на тялото и съответно на духа.

Ползите от плуването в солена вода в Spark плувен комплекс София

Морската сол има алкално действие, което помага за регулиране по естествен начин на нивото на киселинността в организма. Минералите, съдържащи се в солената вода, влияят благоприятно и на нервната система, избавяйки ви от упоритите умора, сънливост и отпадналост. Морската сол е известен антисептик и дезинфектант, което помага в борбата с различни видове кожни проблеми и алергии. Освен това разтворената във вода морска сол укрепва цялостно имунната система, което е важно за борбата с настинките през есенно – зимния период. Още от времето на древните цивилизации хората са открили лечебните свойства на морската сол и са се възползвали максимално от тях. Едно от най-популярните „бабини” лечения при простуда е именно потапянето на краката в солена вода.

Ако искате да се раздвижите след тежкия работен ден и паралелно да се грижите за здравето си, то плуването е вашият спорт. Изберете подходящият басейн за Вас и се гмуркайте смело. В София това удоволствие предлага Spark sport & social club.

Ползите от плуването в солена вода в Spark плувен комплекс София

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg