Пингвин от наводнения в Тбилиси зоопарк измина 60 км до границата с Азърбайджан

0

Пингвин-пътешественик измина 60 км. пеша от наводнения миналата седмица зоопарк в столицата на бившата руска република Грузия Тбилиси и е стигнал границата на с Азербайджан, пише сайта „Грузия онлайн“.

зоопарк, тигър, ТбилисиЧерно-бялото животно е видяно на “Червения мост” над река Храме, по който минава и границата между двете държави. От зоопаркът вече са изпратили работници, които да го приберат у дома.

Грузинската столица беше наводнена след проливни дъждове в нощта на 14 юни срещу 15 юни. Река Вера преля и заля улици и квартали, загинаха 15 души. Много от животните в зоопарка, намиращ се в центъра на града се удавиха, а други, сред които лъвове, тигри, вълци, мечки и хиени успяха да избягат и всяха паника в потопения под вода град.

Жител на столицата Тбилиси беше нападнат от тигър на централния площад, който по-късно почина.  Озверялото от страх животно беше застреляно от полицията.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg