Пасти за зъби, шампоани и боя за коса – най-често купуваните дрогерийни стоки от българина

0

Най-често купуваните дрогерийни стоки от българите са шампоани, боя за коса и паста за зъби. Това показва новото издание на класацията „dm топ 10“. Допитването, направено измежду повече от 20 млн продукта за отиващата си финансова година доказва, че сред предпочитаните дрогерийни стоки са именно тези три продукта.

Като „дрогерийни“ се определят продукти за лична хигиена, натурална козметика, козметика за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома, за здравословен начин на живот като био храни, хранителни добавки и други. Най-широко застъпени в класацията са шампоани, пасти за зъби, душ гелове и други. Те заемат 5 от 10-те топ позиции. Козметиката е представена от боя за коса, грим за очи и лакове и продукти „Грижа за ноктите“. В класацията присъстват готови напитки и бебешки кърпички.

дрогерийни стоки

Проучването показва, че най-предпочитаната боя за коса сред дамите е „Много светло рус“ цвят за 3 до 5 лева. Клиенти на веригата са основно дамите. Наблюденията на компанията са, че се увеличава постепенно делът на господата, които пазаруват стоки от дрогерии. Това може да доведе и до промяна в търсенето на дрогерийни стоки. Установено е още, че българите държат и на красивата си усмивка и затова отделят сравнително високи суми за пасти за зъби. Победителят в този сегмент е на цена 5-6 лева.

Евелина Великова

Евелина Великова, прокурист на dm България

Във връзка с новото издание на класацията „dm топ 10“ Евелина Великова, прокурист на dm България, заяви:

„Целта на класацията е на базата на опита и предпочитанията на клиентите ни, да помогне на всеки да се ориентира по-лесно в разнообразието от над 14 000 дрогерийни стоки, които предлагаме в нашите магазини.“

Натуралните и био продукти са най-новите продуктови линии за компанията. Тяхното развитието е в отговор на все по-голямото търсене от хора, които искат да живеят здравословно.

Това означава по-добра грижа за тялото с използването на натурална козметика, както и стремеж за опазване на околната среда чрез употребата на щадящи природата препарати.

дрогерийни стоки

Около 270 са натуралните и био продукти, част от предлаганите стоки в магазините на германският лидер у нас. Сред тях са захар, оцет, сокове, оризови напитки, овес, кокос, спелта и други. Чай, ядки, био мляко, брашна, паста, ориз, сосове, зърнени закуски, пастети, плодови пюрета, шоколад и каже са също сред предлаганите стоки. Има и повече от сто био бебешки пюрета, повечето от които са от собствените марки на концерна dmBio и babylove.

dm България предлага и над 220 продукта натурална козметика. Те са както от собствената марка на компанията alverde, така и от най-реномираните европейски производители на козметични продукти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg