Ето защо огладняваме, след като току-що сме се нахранили

0

Огладняваме бързо и не можем да си обясним защо, а тъкмо сме приключили с обяда или вечерята! Защо ли? В забързаното ни ежедневие голяма част от нас се хранят с нездравословни и преработени храни, които само залъгват глада ни. Има дни в годината обаче, в които, въпреки че се храним със здравословна и нормална храна, отново огладняваме бързо. Ето причината за този феномен!

Хранейки се, докато се чувствате отегчени представлява форма на емоционално хранене. С този навик може да се отървете, като правите кратка пауза преди да започнете да ядете. Можете да отвлечете вниманието, като се разходите или пък да почетете. Ако след това усетите настина, че сте гладни, тогава посегнете към храната.

Чувство на глад бива имитирано, когато тялото ви е дехидратирано. Когато усетите глад, изпийте чаша вода и изчакайте 15 минути, за да видите дали гладът ще изчезне. Желателно е чаша вода да изпиете още като се събудите, за да не сте обезводнени.

защо огладняваме, след като вече сме яли

Хубаво е да се храните на интервали, не по-дълги от 4-5 часа. Препоръчително е да закусвате и да наблягате на храните, които биха ви заситили по-дълго. Неправилно е да се гладува или интервалите на хранене да са много дълги.

Не е хубаво да избягвате мазнините и протеините. Хубаво е те да се съдържат в порцията ви със здравословна храна, тъй като помагат да  сте сити по-дълго време. Добър източник на протеин е пилешкото месо, но ако сте вегетарианец можете да го замените с яйца, кисело мляко, пълнозърнести храни и бобови растения. Авокадото и ядките биха се отразили много добре, ако присъстват сутрин на трапезата ви.

Много хора страдат от липса на сън. Това донякъде е следствие на преяждането през деня. Ако се събудите в средата на нощта не ходете до хладилника, защото това ще ви попречи да заспите до сутринта. Не посягайте към сладките, които са най-атрактивни, когато усетите липса на енергия. Все пак целта ви е да можете да спите спокойно поне 7 или 8 часа, за да сте в кондиция и имате енергия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg