Носите сутиен докато спите? Прочетете това!

0

Носенето на сутиен по време на сън или обратната теория е дилема, съществуваща от доста дълго време. Тя има своите плюсове и минуси в полза на всяка от двете тези. Днес ние в delo.bg ще разгледаме и положителните, и отрицателните страни на това полезно ли е да носите сутиен, докато спите или не. Ще Ви кажем и кои от тях са истина, и кои са само мит.

Има жени, които твърдят, че постоянното носене на сутиен не е препоръчително. Причината – той пристяга, може да остави следи по тялото и да се запушат лимфни възли, което води и до увеличаване на риска от рак на гърдата.

От друга страна обаче, има жени, които носят сутиен почти през цялото време, дори нощем. Те смятат, че това може да предотврати увисването на гърдите им.

Но каква всъщност е истината?

да носим или не сутиен докато спим

Научно погледнато и двете горни теории са само мит, ето защо. Функцията на лимфните възли в подмишниците е да действат като естествени филтри, които се свързват с гърдите чрез лимфна течност. Лимфните възли играят защитна роля за организма срещу ракови клетки, чужди тела и инфекции. Няма никакво научно доказателство, което да твърди, че ако носите сутиен и през нощта, той би прекъснал пътя на лимфните възли. Така че можете да спрете да се страхувате от риска за развитие на рак на гърдата заради сутиен.

Що се отнася до увисването на гърдите – постоянното носене на сутиен не играе голяма роля. Гърдите се свиват поради различни фактори като кърмене, бременност, възраст и генетика. Дамите, които носят сутиен с размер на чашката C, трябва да изберат по-меки и стабилни чашки. В случай, че носите по-малък размер сутиен докато спите, това може да причини единствено дискомфорт, но няма да стегне Вашите гърди.

да носим или не сутиен докато спим

Ето защо и двете теории са митове, а

изборът за това дали ще спите без или със сутиен, е само Ваш.

Някои от дамите, които са с много чувствителна кожа, имат обриви и се потят повече, отколкото обикновено през нощта, казват, че носенето на сутиен по време на сън е доста болезнено и неприятно усещане. Други, които имат нежни и чувствителни гърди твърдят, че сутиенът им дава защитата, от която се нуждаят.

Независимо от случая, винаги избирайте мека и еластична чашка. При покупка на сутиен приоритет да са Ви естествените памучни влакна. Купувайте винаги удобен сутиен, който да е достатъчно нежен към кожата Ви, за да се чувствате добре.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

сутиен, който уголемява бюста с вибрацииНов сутиен уголемява с вибрации женския бюст

 

как да си носим бюста4 типа жени според това как слагат своя сутиен

 

как да си носим бюстаКак да „носим“ бюста си?

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg