Бебето от корицата на емблематичния албум на Nirvana „Nevermind“ навърши четвърт век

0

Спенсър Елдън – голото бебе от корицата на албума „Nevermind“ на Nirvana, възпроизведе снимката с шорти за 25-годишнината му.

„Тази годишнина значи много за мен“ –

каза Елдън пред в. „Гардиън“.

nirvana

„Странно е, че направих това само за пет минути, когато бях на четири месеца и то се превърна в тази легендарна корица. Не мисля, че родителите ми са обмисляли участието ми във фотосесията. Те знаеха кои са Nirvana, но не си падаха особено по грънджа“.

nirvanaАлбумът „Nevermind“ на Кърт Кобейн и компания, излязъл в края на септември преди 25 години, става ключов за гръндж културата и алтернативната музика от началото на 90-те.

От диска са продадени повече от 30 милиона копия заради култовите сингли от него Smells Like Teen Spirit, In Bloom и Come as You Are. Бащата на Елдън по онова време учел изкуство.

Фотографът Кърк Уедъл го познавал и го попитал не иска ли да изкара 200 долара за снимка на бебето му. Спенсър Елдън е възпроизвеждал снимката и за 15-годишнината и 20-годишнината на албума.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg