Не споделяйте плановете си, за да се осъществят

0

Плановете си вече сте ги начертали, измислили сте и начините за осъществяването им, но изведнъж те се провалят? Това се случва, защото често нарушаваме основния закон на кармата, който гласи, че

не трябва да споделяме с никого бъдещите си планове.

Според този закон, желателно е да избягваме да говорим и мислим с отвращение, както и да не насочваме цялата си енергия и внимание върху отрицателните качества на хората около нас, тъй като придобиваме именно чертите на онези, които не харесваме.

Ако искате да се отървете от негативните си качества и да придобиете нови, които да са само позитивни, то трябва да откриете този човек, който ги притежава, да го опознаете и да научите неговата история. Трябва да се вдъхновите от неговите живот и дела. Неслучайно ведите са опознали един прост начин, благодарение на който да можем да придобием божествени качества и да бъдем по-близо до духовното. Това става като говорим за Бог и делата му, които трябва да възхваляваме.

плановете, щастие, животПсихолози от Западна Европа са на мнение, че трябва да се отървем от негативните качества, които притежаваме, като неприязън и омраза. Специалист от САЩ пък твърди, че негов пациент е успял да стопира застрашаващо живота заболяване и то без промяна на лечението, на което е бил подложен, а заради промяна на своето всекидневие – просто е спрял да критикува хората около него и е започнал да живее по-осъзнато и по -удовлетворено, успял е да постигне мир със себе си, но и с околните.

Според древните мъдреци, хубаво е да ни критикуват хората, защото тези, които го правят ни предоставят част от своята положителна карма, но пък взимат нашата лоша.

Според санскритския епос “Махабхарата”,

за да постигнем дадена цел, не трябва в никакъв случай да я споделяме или плановете за осъществяването й с никого, тъй като по този начин вероятността да бъде постигната спада с цели 80%!

Същото се отнася и за добрите дела, които правим, в противен случай „откъсваме“ от плодовете на сторената добрина.

И още теми, които ще предизвикат интереса Ви:

плановете, щастие, животУникални техники за контрол над съзнанието

 

плановете, щастие, животЛесно може да се справите с манипулаторите, ето как

 

плановете, щастие, животКак може да бъдете по-щастливи? Безценни съвети от най-щастливия човек на света

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg