Най-вредните съчетания на хранителни продукти

1

Напоследък здравословното хранене се превърна в мода и голяма част от хората дадоха рестарт на своя хранителен режим. На всеки ъгъл вече може да намерим фреш бар, въпреки че немалка част от хората си взимат прясно изцеден сок, излизайки от ресторантите за бързо хранене, предлагащи пържено пиле, например. Правилният подбор на продукти е само първата крачка към здравословното хранене, по-важно е съчетаването и употребата им в правилно време.

Учени са подредили 9 съчетания на продукти, които са вредни за организма и трябва са ги спрете още сега.

Много хора съчетават домати с нишестета като картофите и ориза, което оказва негативно влияние на храносмилането, появява се и умора след хранене, дори и възпаление на лигавицата на хранопровода.

домати с ориз

Безспорно една от любимите комбинации е картофи с месо. Важно е да се знае, че в стомаха животинските белтъчини гният, а нишестето ферментира. Коремът се подува, появяват се и газове. Експерти препоръчват картофите да се заменят със зелен или жълт боб, салата от прясно зеле или други зеленчуци, актуални за сезона.

картофи с месо, съчетания, храна, храни, тлъсти меса, картофи, ориз, диетично хранене, секс, хранителен режим

яйцаНе комбинирайте яйца с картофи. Ето защо!

 

Невероятно тлъста храна, преминала многократна обработка, консерванти и химични добавки, образуваща токсини. Това представлява фастфудът. Желателно е да избягвате бургерите и пържени картофи.

бургери пържени картофи, съчетания, храна, храни, тлъсти меса, картофи, ориз, диетично хранене, секс, хранителен режим

Пълнозърнестите храни и млякото са канон за правилното хранене!? Оказва се, че това е най-неправилното съчетание, защото съдържа бързи въглехидрати. Захарта в кръвта рязко скача, а когато спадне, отново сте гладни.

пълнозърнести храни и мляко, съчетания, храна, храни, тлъсти меса, картофи, ориз, диетично хранене, секс, хранителен режим

Спор няма, че плодовете са полезни, лесно ле преработват, но ако ги смесим с месо или тестени изделия, то те се задържат в стомаха, започва ферментация, можеща да повреди стомашните стени.

плодове месо, съчетания, храна, храни, тлъсти меса, картофи, ориз, диетично хранене, секс, хранителен режим

Ако се разболеете от простудни заболявания, появят се алергии или се образуват токсини, то причината е съчетанието на плодове и йогурти. Киселото мляко съдържа множество бактерии, встъпващи в реакция със плодовата захар. Препоръчително е да се употребява натурално кисело мляко. При желание от Ваша страна, може да добавите стафиди, канела, мед, но не и пресни плодове.мляко с ягоди, хранителни съчетания

Поредното вредно за организма съчетание е банани и мляко, които се разграждат много бавно, когато са заедно в стомаха.

банан мляко, съчетания, храна, храни, тлъсти меса, картофи, ориз, диетично хранене, секс, хранителен режим

Желателно е да избягваме и съчетанието, съдържащо огромно количество калории и имащо минимална хранителна стойност – плодовите сокове и кексовете. Ако сте изяли няколко парченца кекс с чаша портокалов сок на закуска, то трябва да се приготвите към бърз ръст и спад на силите, а също така и остро чувство на глад през първата половина на деня.

плодов сок кекс, съчетания, храна, храни, тлъсти меса, картофи, ориз, диетично хранене, секс, хранителен режим

Последното вредно съчетание, което ще представим, е любимото на почитателите на комбинацията вино и десерт.

вино и десерт,

Тази комбинация е истински удар по организма, защото алкохолът влияе на нивото на захарта в кръвта. Така се повишава производството на инсулин, въглехидратите от десертите се превръщат в мазнини и качването на килограми е задължително.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg